maanantai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Yhdistykset yhteistyöhön Vehmersalmella

– YHDISTYSTEN,  järjestöjen ja muiden aktiivitoimijoiden yhteistyö nyt ja tulevaisuudessa on entistä tärkeämpää. Ja se on pakkovelvotekin isommissa tekemisissä.
– Kolmannen sektorin toimijat ovat myös hyvin tärkeitä kuntaliitosten jälkeen, jolloin syntyy tyhjiö entiseen kunnan hallintoon verrattuna, sanoi Vehmersalmen Kylät ry:n puheenjohtaja Harri Vauhakala avatessaan yhdistysten yhteistyöiltaa Vehmersalmella viime viikolla.
Yhdistysten yhteistyöilta Vehmersalmella kokosi koolle 15 hengen konklaavin, joka edusti pitkälti yli 20 yhdistystä tai muuta yhteisöä.
Vauhkala patisti osallistujia terävöittämään toimintaa ja kokoamaan voimavarat yhteen. Yhteistyötä on Vauhkalan mukaan jo tehtykin, mutta tekeminen kaipaa vielä tiivistämistä.
Illan tarkoituksena oli jutella myös konkreettisista yhteistyömuodoista ja asioista, joihin yhdessä vaikuttaen saadaan vauhtia myös Kuopion kaupungin suuntaan.
– Tulevaisuus ei voi tarkoittaa vain sitä, että jotkut aktiivit tekevät aina vain enemmän työtä. Kaupunkiosaaminen on täältä kaukana. Tämä on lähtölaukaus asioiden eteenpäin viemiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vehmersalmen Kylät ry:n puheenjohtaja Harri Vauhkala kannusti vehmeriläisten yhdistysten edustajia tiiviimpään yhteistyöhön. Kuulolla oli yli 20 yhdistyksen edustajat, mm. Matti Miettinen teatteriharrastajista, Marja-Liisa Pekkarinen Lottaperinneyhdistyksesta, Lions Ladyista ja Miettilän kyläyhdistyksestä sekä Hannu Lintunen Lions Clubista.

Asiasta enemmän ensi viikon Soisalon Seudussa.

Jätä kommentti

*