keskiviikko 24.7.2019 Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia, Tinja

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Yhden miehen talkoilema Palokintaipaleen silta on valmis

Yli 400 talkootuntia tarvittiin ennen kuin Palokintaipaleen uusi silta Konnuslahden Rautalahdentiellä oli valmis. Urakan toteuttajana oli pääosin yksi mies, Palokki-järven rannalla asuva Arto Tiitinen.

– Kun tulin luvanneeksi kyläläisille, niin pitihän se tehdä, Tiitinen tuumii urakastaan, joka käytännössä osoittautui paljon isommaksi kuin ennakkoon osasi ajatella.

Kaikki alkoi Rautalahdentien remontista, jonka yhteydessä tietä siirrettiin uuteen paikkaan. Suunnitelmissa oli ylittää Palokki-järven ja Konnuslahden yhdistävä Palokintaipale rumpuputkella.

Arton mielessä kuitenkin iti ajatus sillasta. Se mahdollistaisi veneilyn syväväylälle saakka ja samalla seisovasta vedestä kärsineiden Palokin ja sen yläpuolella olevan Suurijärven virtaamat paranisivat. Rakentamisen ammattilaisena Arto päätti tehdä sillan.

Tarvikkeita rahoittivat Palokin ja Suurijärven ranta-asukkaat. – 18 taloutta lähti mukaan 300–500 euron panoksella ja tiekunta rahoitti siltaa samalla summalla minkä uusi rumpuputki olisi maksanut.

Lue lisää tiistain 23.8. Soisalon Seudusta.

– Epäilijöitä on riittänyt, toteaa Arto Tiitinen sillanrakennustalkoostaan. Viime kesänä silta työllisti miehen kokopäiväisesti kolmeksi viikoksi.

– Epäilijöitä on riittänyt, toteaa Arto Tiitinen sillanrakennustalkoostaan. Viime kesänä silta työllisti miehen kokopäiväisesti kolmeksi viikoksi.

Jätä kommentti

*