lauantai 24.8.2019 Perttu

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Vuoden Poliisi Kivelän oppilaille: poliisia saa moikata

KIVELÄN koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset saivat tiistainaamuna napakan tietoiskun siitä, millaisilla pelisäännöillä yhteiskunnassa pelataan.

Tuolloin nuoria saapui ohjeistamaan  ylikonstaapeli Toni Reinikainen Itä-Suomen poliisilaitokselta. Vuoden Poliisiksi tänä vuonna valittu Reinikainen kiertää yläkouluissa kertomassa nuorille poliisin toiminnasta ja siitä, miksi jotkin asiat ovat sallittuja ja toiset kiellettyjä.

– Jos tämän esityksen myötä joku harmitus jäisi tapahtumatta, niin se olisi erittäin hyvä juttu, hän painottaa.

Nuorison kanssa työskentely on Reinikaiselle mieluisaa puuhaa, ja hän on erikoistunut ennaltaehkäisevään nuorisotyöhön. Reinikainen kävi läpi nuorisoa erityisesti koskettavia asioita, värittäen esitystä omakohtaisilla poliisikentältä saaduilla kokemuksillaan.

Erityisesti hän toivoi, että poliisi tulisi esityksen myötä nuorille tutuksi, eivätkä he epäröisi olla poliisiin yhteydessä tarpeen tullen.

– Tervehtikää ihmeessä aina poliisia kun tullaan vastaan, olemme kunnon sakkia. Kunhan vaan se tervehtiminen tapahtuu koko kädellä eikä vain sillä tietyllä keskimmäisellä sormella, hän kiusoitteli.

Millaisista aiheista Toni Reinikainen nuorille puhui? Siitä lisää ensi viikon tiistain Soisalon Seudusta.

Ylikonstaapeli Toni Reinikainen piti esityksensä Kivelän koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille. Yhdeksäsluokkalaiset odottavat Kivelän auditoriossa omaa vuoroaan.

Jätä kommentti

*