lauantai 11.7.2020 Elli, Noora, Nelli, Eleonoora

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Vt 23:n korjaukseen 7 miljoonaa lisärahaa

Hallituspuolueet ovat sopineet 52 miljoonan euron lisäyksistä ensi vuoden budjettiesitykseen. Suurin ”voittaja” on tieliikenne, jonka saamasta potista peräti seitsemän miljoonaa euroa kohdistuu valtatie 23:lle Varkaus–Karvio välin korjaustöihin.
Yksi määrärahalisäysten arkkitehdeistä on ollut varkautelainen kansanedustaja Kari Rajamäki, joka istuu valtiovarainvaliokunnan tieliikennejaostossa.
– Työt siis jatkuvat. Tämä on Pohjois-Karjalan ja myös koko Varkauden seudun kannalta tärkeä asia. Se lisää liikenneturvallisuutta ja antaa viestiä alueen myönteisestä kehityksestä, Rajamäki lausui keskiviikkona Soisalon Seudulle.
Valtatie 23 on vuosien saatossa joutunut Rajamäen mukaan ”mustaan aukkoon”, jonka kirkastamiseen ei maakunnastakaan ole juuri apua tullut.
– Tai ainakaan tällä asialla ei ole minua liikaa häiritty; ihan rauhassa tätä on saanut hoitaa, valtatie 23:n peruskorjausta hartiavoimin ajanut Rajamäki tuumi.

MAATALOUDELLE budjettiin lisättiin 2,5 miljoonaa euroa kansallista lisätukea, joka on tarkoitus kohdistaa Venäjän vastapakotteiden takia vaikeuksiin joutuneille maidontuottajille.
– Yleensä maa- ja metsätalousministeriö on hoitanut tämän puolen budjettiasiat itsenäisesti, joten tämä on nyt hyvin poikkeuksellista, että valtiovarainvaliokunta otti asian omakseen, Rajamäki kommentoi.
Muita budjettilisäykset koskevat mm. yksityistieavustuksia, sosiaalista turvallisuutta, järjestötoimintaa ja velkaneuvontaa.
– Esimerkiksi tulli saa lisärahaa laittoman viinan ja tupakan tuonnin valvontaan. 4H-yhdistyksen lisättiin 350 000 euroa ja kylätoiminnan rahat nostettiin tämänvuotiselle tasolle. Myös Savonia ja Pelastusopisto hyötyvät lisäyksistä, Rajamäki kertoi.

Jätä kommentti

*