lauantai 24.8.2019 Perttu

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Virkamiehet ihmettelevät koulukohua

Tekninenjohtaja Virve Wright ja koulutoimenjohtaja Taisto Kainulainen esittelevät päätöksentekoprosessin kulkua kaavoitus- ja kouluinvestointiasiassa.

LEPPÄVIRRAN kunnan tekninenjohtaja Virve Wright ja koulutoimenjohtaja Taisto Kainulainen yllättyivät uuden oppimiskeskuksen sijoituspaikasta Vokkolaan noussutta polemiikkia.

Yllättävää heistä on myös joidenkin päättäjien kommentointi, että asiasta päätettiin hätiköiden ja vailla riittävää tietoa. Koulun paikka Vokkolaan hyväksyttiin virkamiesten mukaan jo viime vuoden helmikuussa, kun kunnanvaltuusto hyväksyi Leppävirran taajaman yleiskaavan.

– Jos joku päättäjä sanoo, että tämä on tullut yllätyksenä, niin kyllä se vähän ihmetyttää, sillä kaavaprosessi on alkanut jo valtuuston iltakoulussa jo 23.10.2013, Kainulainen sanoo.

Uusi oppimiskeskus investointi on osa kouluverkkoselvitystä, jonka koululautakunta hyväksyi 28.10. ja kunnanhallitus 2.11.2015.

Valtuusto päätti kouluinvestoinnista Vokkolaan talousarvion käsittelyn yhteydessä 14.12.2015 äänin 19-16. Päätökseen jätettiin 13 eriävää mielipidettä. Myös kuntalaiset ovat aloittaneet nimienkeruun Alapihan säilyttämiseksi koulun paikkana.

Lue tämän päivän lehdestä virkamiesten haastattelu siitä, kuinka asia on edennyt kunnan päätöksenteossa.

Jätä kommentti

*