tiistai 14.7.2020 Aliisa, Alisa

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Vesileppikseen itäisen Suomen pyöräilyn aluevalmennuskeskus

Suomen Pyöräilyunioni ja Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis aloittavat yhteistyön suomalaisen pyöräilyvalmennuksen kehittämiseksi.

Vesileppis tulee toimimaan jatkossa itäisen ja keskisen Suomen pyöräilyn aluevalmennuskeskuksena, joka kattaisi koko Itä-Suomen alueen aina Jyväskylään saakka.

Suomen Pyöräilyunionin puheenjohtaja Juha Aintila kertoo, että SPU:n strategiassa on erityisesti haluttu panostaa alueellisen juniorityön parantamiseen. Alueelliset valmennuskeskukset ovat Aintilasta tärkeässä asemassa suomalaisen pyöräilyn kehittymisessä, sillä hyvät harjoitteluolosuhteet sekä valmennusporukat ovat elinehto sille, että Suomeen saataisiin huipputason kilpapyöräilijöitä.

– Valmennuspaikka on tällöin hyvin merkittävässä roolissa. Vesileppis on keskeisellä paikalla ja sillä on hyvät olosuhteet valmennuksen järjestämiseen, Aintila toteaa.

Yhteistyön myötä Leppävirralla on tarkoitus aloittaa seuravalmentajakoulutusta sekä markkinoida toisen asteen yhteishaussa Leppävirran lukiota pyöräilijöille. Tavoitteena on saada noin viisi pyöräilijää lukuvuodesta 2017–2018 alkaen, Aintila visioi.

Lue lisää ensi viikon Soisalon Seudusta.

Jätä kommentti

*