tiistai 14.7.2020 Aliisa, Alisa

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Väistötiloja mietitään muilta kouluilta

Leppävirran kunta antoi virallisen tiedotteen Alapihan koulun sisäilmatilanteesta viime viikolla.

Sisäilmatyöryhmän mukaan seurantamittausten näytteiden ja oirekyselyjen tulosten välillä on ristiriitaisuuksia. Tiedotteessa todetaan, että 2016 otettujen seurantamittausten analyysitulokset eivät anna viitettä Alapihan koulun sisäilmatilanteen muuttumisesta.

– Alapihan koulun seurantamittauksissa ei ole sisäilmatyöryhmän mielestä tullut ilmi mitään niin hälyttävää, että koko koulu pitäisi laittaa kiinni. Oirekyselyn tekijältä professori Tuula Putukselta halutaan asiantuntijanäkemys, voiko jotain koulun osaa käyttää koulutyössä, tai onko jonkin koulun osan käytöstä luovuttava, kertoo työryhmään kuuluva koulutoimenjohtaja Taisto Kainulainen.

Lisätietojen jälkeen voi koulutuksen järjestäjä päättää opetustilajärjestelyistä uuden koulurakennuksen valmistumiseen asti. Jatkotoimenpiteet on jo käynnistetty ja samoin selvitys mahdollisesti tarvittavien väistötilojen saamiseksi olemassa olevista kouluista.

– Ensimmäisenä mieleen tulee Sorsakosken koulu, joka on jo hallinnollisesti samaa Alapihan kanssa, koulutoimenjohtaja sanoo.

Lue lisää tiistain 12.4. Soisalon Seudusta.

Jätä kommentti

*