torstai 16.7.2020 Reino

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Vaahtovankoski luonnollistetaan lohikalojen lisääntymispaikaksi

POHJOIS-SAVON ely-keskus aikoo kunnostaa Näädänmaan Vaahtovanjoen koskialueen poistamalla vanhat 1700-luvulta lähtöisin olevat patorakenteet.

Hankkeen tarkoituksena on saattaa koski luonnolliseen tilaansa, jonka myötä Vaahtovanjoesta voitaisiin saada virtakutuisten lohikalojen lisääntymispaikka.

Ely-keskuksen asiantuntijat esittelivät tällä hetkellä vasta suunnitteluvaiheessa olevaa hanketta torstai-iltana Näädänmaan kylätalolla paikalle saapuneille kyläläisille ja muille kiinnostuneille. Kunnostushanke kokosi kylätaloon reilut parikymmentä kuulijaa, mikä tuli hankkeessa mukana olevalle ely-keskuksen biologille Ilpo Käkelälle yllätyksenä.

–  Matkalla tänne oletin, että paikalla olisi vain kymmenen osanottajaa. Hienoa, että hanke kiinnostaa paikallisia näin paljon.

Tunnelma hankkeen esittelemistilaisuudessa oli kaikkiaan hyvä: moni paikallaolija tiedustelikin, milloin Vaahtovanjoesta voitaisiin tavata järvilohia ja taimenia.

– Kalakanta ei tietenkään tyhjästä ilmesty, ja hankekin saadaan toteutusvaiheeseen vasta ensi vuoden puolella, mikäli lupa-asioissa ja suunnittelutyössä ei ilmene mitään aikataulua hidastavaa, Käkelä sanoo.

 

Lue lisää tiistain 21.4. Soisalon Seudusta.

Pohjois-Savon ely-keskusken rakennusmestari Markku Hyttinen (edessä vasemmalla) ja biologia Ilpo Käkelä kertoivat runsaslukuiselle yleisölle joelle tehtävästä kunnostushankkeesta.

Jätä kommentti

*