keskiviikko 24.7.2019 Kristiina, Tiina, Kirsti, Kirsi, Krista, Kiia, Tinja

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Uusi koulu rakennetaan Vokkolaan

Valtuuston kokous kesti jo ensimmäiseen pykälään päästyään peräti neljä tuntia ja vaati jo kaksi jaloittelutaukoa. Erkki Hynninen, Heikki Havukainen, Juha Pelkonen, Lauri Tirkkonen ja Risto Pelkonen vaihtavat ajatuksia tuumaustauolla.

 

LEPPÄVIRRAN kunnanvaltuusto päätti kahden äänestyksen jälkeen, että uusi kirkonkylän alakoulu koulu rakennetaan Vokkolaan.

Keskustan Heikki Ropponen esitti Tuomo Räisäsen kannattamana, että asia palautetaan uuteen valmisteluun, jossa kustannukset lasketaan tarkemmin. Esitys sai vain neljä ääntä, minkä jälkeen asian käsittelyä jatkettiin.

Demarien Erkki Hynninen esitti Seppo Heinosen kannattamana koulun paikaksi Alapihaa. Äänestyksessä esitys hävisi kunnanhallituksen esitykselle 16-19, joten koulu tehdään Vokkolaan.

Valtuuston kokous kesti ensimmäiseen asiaan saakka jo neljä tuntia ja vaati kaksi viiden minuutin tuumaustaukoa. Klo 17 alkanut kokous jäi vielä kesken toimittajan poistuessa klo 21.

Lehden painoaikataulun takia kokousasioihin palataan tarkemmin ensi viikon lehdessä.

Kommentit

 • Jaska Puttu

  Väärä päätös. Matkailubusiness ja ala-asteen koulu eivät missään tapauksessa sovi samalle alueelle. Hotellin ympäristössä meuhkaavat 7-12 vuotiaat eivät anna hyvää kuvaa Leppävirrasta virkistys- ja lomapaikkana. Aivan sama vaikka koulut ovatkin kesällä kiinni pari kuukautta, mutta lomalaisia tulee ympäri vuoden. Entisenä leppävirtalaisena en menisi lomalle hotelliin mikä sijaitsee koulun lähellä. Kunnan matkailukehitys tulee ottamaan tämän päätöksen myötä takapakkia. Tässä taas nähtiin miten kylän päättäjät eivät tue yrittäjyyttä.

  • Juha Liimatta

   Olen samaa mieltä, kuten jo aikaisemmin totesin.

 • Erkki Tirkkonen

  ”Heitetäämpäs hattuun” vielä yksi vaihtoehto arvottavaksi tässä kouluasiassa. Kovasti olen ihmetellyt uuden koulunpaikan keskustelua. Etenkin liikenteen kannalta. Kun minä astuin opintielle syyskuussa 1955, koulun alaluokka oli yläkerrassa nykyisen Tietolan puurakennuksessa . Meitä oli muistaakseni 32. Yhteen luokkaan meidät laitettiin Nissisen Ailin oppiin. Koko koulun oppilasmäärä oli noin 240. Ruokala ja keittola oli alakerrassa, siinä samassa tilassa jossa iltapäivisin yläluokkien pojat tekivät puutöitä. Höyläpenkit olivat ruokapöytinä. Hymyilkää te jotka vielä sen järjestelyn muistatte. Joululomalta palasimme loppiaisen jälkeen vuonna 1958 uuteen kouluun, siis siihen rakennukseen jossa on nyt lukio. Jospa nyt rakennettaisi se uusi koulu siihen entiseen koulupihaan,Tietolan takana olevalle tyhjälle aukiolle. Palattaisiin lähtöruutuun. Vielä jos purkaisi pois Tietolan ja kuulemma remonttia vaativan entisen opettajain asuntotalon, niin jo pitäisi uusi koulu ulkoilu ja pelikenttineen alueelle mahtua. Lienee alue vielä kaavoitettu koulukiinteistö käyttöön. Samalla alkaisi heti säästöä syntymään, kun ei menisi lämmityskustannuksia nyt käyttämättömänä olevasta Tietolan rakennuksesta. Koulukyyditys autoille ”purkupysäkki” Tietolan portille Kauppilanmäentien varteen. Siitä portista tultiin kouluun ennenkin. Turvallista eikö totta. Jos ei mahdu luokat yhteen kerrokseen, niin tehtäköön kolme. Kolmanteen kerrokseen liikuntasali ja ruokala keittiöineen alakertaan. Mitäpä mieltä olette kanssa ihmiset kyläläiset, tuosta vaihtoehdosta. Pitäisikö laittaa Monnin pöydälle kolmaskin kannatuslista? Kaikki palautuisi entiselleen. Siitä suunnasta on ennenkin totuttu kuulemaan lasten ääniä välitunnin aikaan. Saisi hotellivieraat rauhassa kääntää kylkeä ja korjata peitettä hotellihuoneessaan, Vielä yksi tärkeä asia. Palkattakoon uudelle koululle ammattitaitoinen päätoiminen kiinteistönhoitaja ja hänelle asunto samaan rakennukseen. Ettei pääse uusi koulu heti homehtumaan. Toivottavasti kaikille kunnanvaltuuston jäsenille tulee kotiosoitteeseen Soisalon Seutu josta voivat tämän vihjeen lukea, ennen kun kunnantalolle kokoontuvat ”kättä vääntämään”.

Jätä kommentti

*