lauantai 7.8.2020 Lahja

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Ulosajo Leppävirralla

Jalankulkijat olivat vaarassa jäädä auton alle varhain vapunpäivänä Leppävirralla, kun poliisia paennut kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja auto lensi ilmaan.
Takaa-ajo alkoi vappuaaton käännyttyä vapunpäivän puolelle, kun nuori mies lähti ajamaan poliisipartiota karkuun Savontieltä. Pakoreitti jatkui Kievarinkadulle, sieltä osittain viheralueiden läpi Koulutielle ja edelleen Oksmanintielle. Koko matkan poliisiauto ajoi perässä antaen pysähtymismerkkiä, jota kuljettaja ei noudattanut.
Auton vauhti oli ajoittain erittäin kova ja se ajoi osin vastaantulevien kaistalla. Oksmanintiellä kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan. Sen seurauksena auto lensi ilmaan, mutta palasi kuitenkin pyörilleen maahan. Lähellä oli jalankulkijoita, jotka olivat vaarassa jäädä auton alle. Heitä pyydetään ottamaan yhteyttä virka-aikana Varkauden poliisiasemalle puh. 029 541 5268.
Autoa kuljettanut mieshenkilö loukkaantui lievästi ja hänet toimitettiin tarkastukseen KYS:iin. Miehelle tehty puhalluskoe antoi tuloksen 1.82 promillea, joten häntä epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi myös törkeästä rattijuopumuksesta.
Vapunpäivänä aamuyöllä tavoitettiin myös Leppävirralla autoillut ulkopaikkakuntalainen naishenkilö, jolle tehty puhalluskoe antoi tuloksen 1,67 promillea. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Myös häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Jätä kommentti

*