tiistai 14.7.2020 Aliisa, Alisa

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Työelämään tutustuminen Soisalon Seudussa

ALOITIN maanantaina TET-viikkoni Soisalon Seudussa. Vaikka kiinnostusta toimittajan työhön oli aikaisemmin, voin sanoa, että kiinnostukseni on vain kasvanut koko harjoittelun ajan.

Pääsin heti suoraan asiaan ja lähdin toimituksen punaisella Jopolla ajelemaan ympäri kyliä haastattelemaan muita tettiläisiä. Kävin Alapihan koululla sekä paikallisella korjaamolla. Eikö olekin jännää, että omia juttuja julkaistaan heti? Jos menee vaikka kauppaan tettiin, ei siellä pääse välttämättä kassalle.

Minut otettiin heti hyvin vastaan ja kaikki täällä olivat tosi mukavia. Ainut miinus on, ettei TET-harjoittelu kestä pidempään. Harmittaa, että ysiluokan tetissä ei saa mennä samaan paikkaan uudestaan. Kovin monessa paikassa ei saa tehdä kaikkea mitä työhön kuuluu.

Soisalon Seudussa olen päässyt oikeaan toimittajan työhön ja minulle on luvassa lisää juttukeikkoja. Soisalon Seutu on mainio paikka TET-harjoitteluun ja on lisännyt ainakin minun innostustani toimittajan työhön ja kirjoittamiseen yleensäkin.

Vaikka olen käynyt vasta muutamalla juttukeikalla, torstainen keikka kosketti minua kovasti. Kävimme Evelin kanssa Kotalahdessa haastattelemassa iäkkäämpää pariskuntaa. Pariskunta kertoi elämäntarinaansa, kuinka heidän kaksivuotias lapsensa kuoli ja kuinka he ovat pysyneet yhdessä ja luottaneet toisiinsa kaikkien vaikeiden aikojen läpi. Onneksi Eveli oli mukana, minua nimittäin itketti kovasti.

Toimittajan työ vaikuttaa mahtavalta ja olen vakavasti harkinnut sitä tulevaisuuden ammatikseni. Tuntuu etuoikeutetulta päästä tapaamaan ihmisiä ja kuunnella heidän erilaisia elämäntarinoitaan.

Kunpa olisin voinut olla täällä pidempään.

 

Juha Harjuveteläinen

Kommentit

  • Leena Juutilainen

    Olet päässyt hyvään lehteen harjoittelemaan. Ja sinulla on upea ego, kun uskalsit kertoa liikutuksestasi. Onnea matkaasi.

Jätä kommentti

*