sunnuntai 5.7.2020 Unto, Untamo

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Tulevaisuusvaalit -kampanjan avulla nuorten ääntä eduskuntaan

POLITIIKKA kiinnostaa 19-vuotiasta Leppävirran lukion abiturienttia Auli Piiparista. Vuoden alussa Suomen lukiolaisten liiton (SLL) Itä-Suomen piirin varapuheenjohtajana aloittanut Auli ei ole kuitenkaan vielä innostunut itse lähtemään mukaan politiikkaan.

– Seuraan sitä kuitenkin suurella mielenkiinnolla. Tänä keväänä meillä on edessä mielenkiintoiset eduskuntavaalit, hän sanoo.

Auli tekee omaa työtään SLL:n aktiivina eduskuntavaaleihin liittyen. SLL:lla on meneillään Tulevaisuusvaalit -niminen kampanja, jonka tarkoituksena on herätellä eduskuntavaaliehdokkaita ottamaan nuoria ja koulutusta koskevia asioita huomioon sekä parantaa lukiolaisten äänestysaktiivisuutta.

Nuoret otetaan Aulin mielestä tällä kertaa eduskuntavaaleissa paremmin huomioon kuin viime kerralla. Tähän hänestä vaikuttaa se, että eduskunnassa käsiteltiin vielä vähän aikaa sitten järjestäjäverkko- ja opintotukiasioita.

– Ne herättivät opiskelijoita laajasti tuleviin vaaleihin, ja nostivat hyvin liiton ajamaa koulutusteemaa esille.

Puolueiden vaaliohjelmissa lapset ja nuoret niputetaan Aulista valitettavan usein yhdeksi ryhmäkseen, ja liian usein unohdetaan, että nuorista tulee tulevaisuudessa tämän maan päättäjiä ja työntekijöitä.

 

Lue lisää SLL:n kampanjasta ja Aulin ajatuksista eduskuntavaaleista tiistain 14.4. Soisalon Seudusta.

 

Auli Piiparinen on jo löytänyt eduskuintavaaliehdokkaan, jota äänestää. Oletko sinä?

 

Jätä kommentti

*