tiistai 14.7.2020 Aliisa, Alisa

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Tontut täpinöissään Salmitalolla

TONTUT Hötky, Lupsakka ja Rivakka olivat sunnuntai-iltana tosi täpinöissään, kun he odottelivat itseään Joulupukkia ja muoria saapuvaksi Salmitalon joulun avajaisiin.  Sitä ennen piti kuitenkin kerrata vielä nykytekniikalla kirjatut valmistelutoimet, että kaikki oli varmasti kunnossa.
Mutta, mutta… Tonttu Lupsakka olikin tabletin asemasta laittanut pilleripurkin tonttu Hötkyn laukkuun. No onneksi Hötky oli kirjannut asiat varmuuden vuoksi myös paperille, tai pistänyt ne ihan sananmukaisesti tapetille, joten homma oli kuin olikin hoidossa: Paikat oli siivottu ja koristeltu, puurot keitetty, tortut leivottu ja seimikin rakennettu Joulun lasta varten.
Satakunta vierasta odotti posket punaisina Salmitalon pihalla, kun tonttu Rivakka kajautti rannan suunnasta: – Joulupukki ja Joulumuori saapuvat!
Pariskunta oli tullut soutaen paikalle. Pukki itse tulla rehvelsi etunenässä keppeineen. Muori rukka sai köijätä itsekseen kassit ja pussit, ja vieläpä pukin likomärät huopikkaatkin. Eikä muori malttanut olla nalkuttamatta ääneen asiasta.
– Sousin niin vauhilla tuon salamen yli, että se oli venneessä ihan hilijoo. Sen takia sillä on nyt vuan puheripuli, kuittasi pukki vaimonsa naputuksen.
Joulupukki on luvannut pitää konttoriaan Salmitalolla koko tämän viikon, ja rohkeimmat lapset uskaltautuivatkin ihan pukin polvelle istumaan ja kertomaan lahjatoiveitaan. Muorin seurassa puolestaan saattoi piirtää ja kirjoittaa viime hetken tilaukset Korvatunturille.
Joulupukin ja -muorin kanssa pärjää ihan selevällä savolla, jota hekin nyt kesäisen savon kielen kurssin jälkeen puhuvat ihan sujuvasti.
Salmitalolla pääsee katsomaan myös savolaisten Tiernapoikien esitystä, joka vetää suut hymyyn kuulijoilta, vaikka asia onkin sangen vakavaluonteinen.
Latoon rakennettu jouluseimi johdattaa isot ja pienet Rakkauden lähteelle, aitoon joulunsanomaan.
Kannattaa käydä katsomassa. Sisällä majatalossa on tilaa jokaiselle, ja puuroa ja muutakin naposteltavaa pikkurahalla.
Jos varat vähänkin vyörää, niin Tiernapoikien kukkaroon voi myös heittää jonkin ylimääräisen kahisevan, tai vähintäänkin kolisevan, sillä Salmitalon joulun rakentaminen on syönyt soinilansalmelaisten varoja ihan jonkin verran. Ja hyvästä viihteestä kannattaa hieman maksaa.
– Lompsa on nyt litteenä, enkelihahmo kiteytti kyläyhdistyksen rahantarpeen.

Eeva-Liisa PennanenOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jätä kommentti

*