sunnuntai 21.7.2019 Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Tilda-kissan pitkä pääsiäinen

TILDA-kissan pitkäperjantai muuttui piinalliseksi pääsiäiseksi, ja vieläkin pitemmäksi, kun se ilmeisesti naapurin kollin säikyttämänä säntäsi pakoon rantapetäjän latvaan. Mirri kyyhötti korkealla männyssä vielä keskiviikkonakin. Kissa ei suostunut tulemaan alas omistajien maanitteluista huolimatta, eikä edes herkkujen houkuttelemalla.

Tildan emäntä Outi Ylönen soitti useamman kerran palokuntaa pelastamaan kissaa puusta. Palolaitokselta vastattiin aluksi, että kissat tulevat kyllä yleensä omin toimin alas ennen pitkää.

Keskiviikkona palomestari Joni Komulainen viimein heltyi omistajan aneluihin ja lähti palomies Hannu Etulan kanssa katsomaan oliko Tildan pelastamisessa tehtävissä jotakin.

Omistaja oli soittanut eläinlääkärille, joka oli arvellut, että vesisuihku saattaisi saada kissan lähtemään käpälämäkeen. Niinpä palomiehet suihkuttivat kissan omistajan toivomuksesta vettä petäjään. Sillä ei kuitenkaan ollut toivottua vaikutusta, vaan kävi niin kuin palomestari oli arvellutkin: Kastelu vain pelotti karvaturrin kapuamaan puun latvaan saakka.

– Emme yleensä lähde kissoja pelastamaan, vai onko kukaan kuullut, että yksikään kissa olisi jäänyt puuhun lopullisesti, Komulainen sanoi.

– Kyllä se sieltä alas saataisiin painetta lisäämällä, mutta se menisi jo eläinrääkkäyksen puolelle, Etula jatkoi.

Leppävirran palolaitoksella ei ole nosturiautoa, vaan lähin olisi pitänyt tilata Varkauden palolaitokselta. Se ei kuitenkaan Komulaisen mukaan ollut kannattavaa, eikä rannan maaperä ehkä olisi kestänytkään niin painavaa lastia. Palomiehet vinkkasivat Ylöselle autoilija Hannu Kirjavaisesta, joka kenties saisi nosturinsa avulla Tildan alas puusta.

Aulias autoilija saapui paikalle tuota pikaa, pani turvavaljaat ylleen ja ohjasi nosturinsa petäjän latvaan.

Lue, kuinka tarina päättyi tiistain 14.4 Soisalon Seudusta.

 

Pelastajien saapuessa Tilda oli korkealla petäjässä jo viidettä päivää.

Kissa puussa vettä niskaan

Vesisuihku sai mirrin kapuamaan aivan puun latvaan.

Kissa puussa nostolava

Kissakuiskaaja saapuu, oletko valmis, Tilda!

Tilda-kissan emäntä Outi Ylönen jännittää lopputulosta.

Kommentit

  • Minna

    Hienoa, Hannu!

Jätä kommentti

*