torstai 16.7.2020 Reino

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Terveyspalveluista etsitään mittavia säästöjä

Sote-palveluista tavoitellaan pysyviä säästöjä jo kuluvalle vuodelle.

Leppävirran kunta ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon palveluita tuottava Kysteri-liikelaitos kartoittavat yhteistyössä kustannussäästöjä kuluvalle vuodelle. Kunnanvaltuusto on hyväksynyt talouden tasapainottamisen ja kuluvan vuoden talousarvion osana 240 000 euron säästötavoitteen, jonka saavuttamiseksi pohditaan keinoja nyt yhteisessä pöydässä.
– Katsotaan, mitä viilattavaa on käytännön toiminnassa, ja miten pystyttäisiin käyttämään olemassa olevia resursseja vielä kustannustehokkaammin, Kysterin Leppävirran palveluyksikön ylilääkäri Jari Lukkarinen toteaa.
– Suunnitelmaa on tehty, ja loppukuusta käydään uudet neuvottelut.
Kysterin kuluja on tarkastelu talouden tasapainotusnäkökulmasta keväästä alkaen.
– On pohdittu esimerkiksi ikäihmisten palveluiden rakennetta ja järjestämistapoja sekä omistajaohjauksen parantamista ja tehostamista, perusturvajohtaja Marena Paahto mainitsee.
Hänen mukaansa tehostamistapoja haetaan niin, ettei palveluiden laatu pääsisi kärsimään.

Lue lisää paperilehdestä!

Kommentit

  • Tyrmäys

    Hyvä olisi muistaa kunnan perustehtävä. Kun se on nimenomaan huolehtiminen terveyspalveluista, vammaispalveluista, vanhuspalveluista, toisinsanoen kuntalaisten peruspalveluista. Mutta ovat AINA säästölistöjen etupäässä.
    Kuinkahan moni kuntalainen tietää sitäkään, kuinka paljon kunta syytää rahaa , noihin ”maakunnanjoukkueisiin” KUPS, Kalpa, Savo Volley. Sen verran tiedän että Savo on saanut 6000 euroa, eli ennemmän kuin oman kylän toimijat yhteensä. Ja HUOm tuossa vasta yksi.

Jätä kommentti

*