lauantai 11.7.2020 Elli, Noora, Nelli, Eleonoora

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Talvitapahtuman kisaveistokset joutuivat ilkivallan kohteeksi

Leppävirran Luistinseuran veistoksen mustekalojen päät löytyivät aamulla rikottuina.

UNNUKAN parkkipaikalle eilen kohonneet lumiveistokset eivät ehtineet nähdä edes ensimmäistä täyttä päivää, kun ne jo joutuivat kohtaamaan ilkivaltaa.

Kahta Lumi-Unnukka-tapahtuman lumiveistoskisaa varten aloitettua veistosta oli kohdeltu ilmeisesti edellisen illan ja yön aikana kaltoin: Leppävirran Luistinseuran veistoksen mustekalahahmojen päät löytyivät aamulla irrallaan ja Vesileppiksen joukkueen leppäkertun portaat oli rikottu.

Unnukan yrittäjien joukkueesta kerrotaan, että tehdyt tuhot huomattiin heti aamusta. Vesileppiksen joukkueen edustaja oli jo päivän aikana käynyt paikalla katsomassa tehtyä tuhoa, Luistinseuran ei vielä tiedetä käyneen tarkastamassa veistoksiaan, kertoo Unnukan tiimin Kati Laitinen.

– Harmittaa tosi paljon kilpailevien joukkueiden puolesta. Veistoksiin on kuitenkin kulunut paljon aikaa ja vaivaa, ja sitten joku tulee rikkomaan ne, Laitinen harmittelee.

Kilpailun neljäs osanottaja Design Muru aloitti veistoksen valmistuksen keskiviikkopäivänä. Joukkueen Marjo-Nina Mustonen sanoo, että ilkityön tekijällä ”mahtaa olla nyt hyvä mieli”.

– Kiva on varmaan käydä rikkomassa toisten kädenjälkiä. Ei silti, vähän osasin otaksua, että näin voi käydä, oman veistoksensa varmuuden vuoksi vasta torstaina tai perjantaina viimeistelevä Mustonen paheksuu.

Veistosten arvostelupäivä on onneksi vasta lauantaina, joten joukkueilla on muutama päivä aikaa korjata tehdyt vahingot.

– Toivottavasti veistokset jätetään nyt rauhaan. Laitoimme jo niiden ympärille nauhan, ettei kukaan luule vahingossakaan, että ne ovat vain jotain lumiukkoja, team Unnukan Mirka Kainulainen sanoo.

Jätä kommentti

*