tiistai 23.7.2019 Olga, Oili

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Taas uusi sisäilmakysely Alapihan oppilaille

Keski-Savon ympäristötoimen terveysvalvonta ei laita Alapihan koulua käyttökieltoon, vaikka sen mielestä konttikoulu olisi kannatettavin vaihtoehto siksi ajaksi, kunnes uusi koulu valmistuu.
Terveysvalvonta toteaa 25.5. antamassa lausunnossaan, että se ei voi pitää koulunkäynnin jatkumista nykyisellään Alapihan koulun tiloissa sellaisena, etteikö se voisi aiheuttaa koululaisille terveyshaittaa.

Terveysvalvonta edellyttää, että Leppävirran kunta tilaa Työterveyslaitokselta rakennuskonsultaation eli kokonaisvaltaisen arvioinnin altistumisolosuhteista niin pian kuin mahdollista, jotta tulokset olisivat käytössä jo syksyn alkupuolella. Samalla tulee Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suorittama sisäilmakysely oppilaille.
Altistumisolosuhdearvioinnin valmistumisen jälkeen terveysvalvonta ottaa seuraavan kerran kantaa koulunkäynnin jatkumiseen Alapihassa.

Mikäli koulunkäyntiä jatketaan Alapihassa, asetetaan kunnalle velvoitteet hankkia muun muassa ilmanpuhdistimet kaikkiin niihin luokkatiloihin, joista tulee oireilmoittelua. Koulun ilmanvaihtokoneen tulee olla täydellä teholla jatkuvasti myös öisin ja viikonloppuisin.
Lisäksi tulee seurata tiloja käyttävien henkilöiden oireilua ja terveydentilaa erityisen tiiviisti ja ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin, jos havaitaan tiloista aiheutuvan oireita käyttäjille.
Kunnassa on mietitty muiden alakoulujen, lähinnä Sorsakosken koulun, käyttämistä väistötiloina. Oppilaiden siirtämistä harkittaessa ja mahdollisesti toteutettaessa on terveysvalvonnan mukaan huolehdittava siitä, että väistötilatkaan eivät saa aiheuttaa oireilua.

Jätä kommentti

*