perjantai 20.9.2019 Varpu, Vaula

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Suomen suurin biljarditapahtuma käyntiin

JariMIKÄ saa kilpailunjärjestäjän tuomaan vuosi vuoden jälkeen maan suurimman biljarditapahtuman juuri Leppävirralla ja hotelli Vesileppikseen. – Suurin syy on se, että täällä toimii kaikki. Tämä on niin erikoinen tapahtuma, ja meillä on niin paljon epäonnistumisia muista paikoista, joissa ei ole ymmärretty tätä tapahtumaa, sanoo biljardiliigan finaalikilpailun vetäjä Jari Peltonen.

Hän on järjestänyt tapahtuman jo 18 vuonna. Aluksi tapahtumaa kierrätettiin vuosittain eri paikkakunnilla. – Kunnes sitten löysimme Vesileppiksen kahdeksan vuotta sitten. Täällä oli semmoinen henki ja henkilökunta, joka ymmärtää mitä pitää tehdä. Tiedämme tarkkaan mitä henkilökuntaa, miten paljon ja mihin aikaan tarvitaan, ja se on järjestynyt, Peltonen sanoo.

Biljardiliigan finaali on pelattu Leppävirralla kahdeksan vuoden ajan. Ainoastaan kerran tapahtuma järjestettiin välillä Lahdessa, mutta sen jälkeen on palattu uudelleen Leppävirralle.

– Tämä on ravintoloissa pelattava liiga, ja se sama miljöö halutaan säilyttää myös finaalissa. Ei tätä pelata urheiluhalleissa, Peltonen huomauttaa.

– On myös toinenkin asia, miksi Vesileppis sopii tähän mainiosti. Se on harvoja hotelleja johon mahtuu 18 biljardipöytää ja lisäksi vielä yleisöä.

FINAALIN pelit käynnistyvät jo keskiviikkona iltapäivällä naisjoukkueiden alkuerillä ja cup-kilpailun välierillä ja finaalilla. Torstaina käydään henkilökohtaiset kilpailut, joissa on mukana 128 kilpailijaa. Perjantaina alkavat joukkuefinaalin alkuerät. Lauantaina pelataan joukkuefinaalin välierät ja finaali sekä naisten henkilökohtainen kilpailu. Voittaja ratkeaa lauantai-iltaan noin kello 20–21 mennessä. Vesileppiksessä pelattavasta biljardiliigasta voi seurata suoraa nettikuvaa finaalipöydästä koko ajan osoitteessa www.biljardiliiga.pelika.net.

Jätä kommentti

*