sunnuntai 31.5.2020 Helka, Helga

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Sorsakosken koulu äänestytti kunnanhallitusta

Sorsakosken koulun tulevaisuudesta taitetaan peistä ensi maanantaina valtuuston talousarviokokouksessa,

Talousarvioesitys ei mennyt sellaisenaan läpi Leppävirran kunnanhallituksen kokouksessa, vaan loppusumma paisui 450 000 eurolla.
Seppo Heinonen (sd.) esitti Kaisa Korhosen (vas.) kannattamana 450 000 euron varausta vuokratiloja varten Sorsakosken koulun ja Paukarlahden päiväkodin tarpeisiin sekä päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen laatimista vuonna 2019.
Aino Kanniainen (kesk.) puolestaan esitti Lauri Roposen (kesk.) kannattamana, että koulun ja päiväkodin jatko ratkaistaan 2019 laadittavan päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen pohjalta.
Ensimmäisessä äänestyksessä Heinosen esitystä kannattivat Korhonen, Anne Aholainen (sd.), Heinonen, Markku Pesonen (ps.) ja Marjo-Nina Mustonen (kesk.) ja Kanniaisen esitystä kannattivat Kanniainen, Roponen, Juha Pelkonen (kesk.) ja Veli-Pekka Pienimäki (kok.).
Toisessa äänestyksessä oli vastakkain kunnanjohtajan päätösesitys, jota kannattivat Kanniainen, Roponen, Pelkonen ja Pienimäki ja Heinosen esitys, jota kannattivat Korhonen, Aholainen, Heinonen, Pesonen ja Mustonen. Alkuperäiseen esitykseen lisättiin äänestystuloksen perusteella Heinosen esittämä varaus.
Kanniainen, Pienimäki, Pelkonen ja Roponen jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Jätä kommentti

*