sunnuntai 31.5.2020 Helka, Helga

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Soisalon Seutu varautuu Postin lakkoon

Soisalon Seudun näköislehti avautuu kaikille maanantaina. Lehtiä viedään myös heittolaatikoihin.

Soisalon Seutu on varautunut maanantaina alkavaan Postin lakkoon. Lakko koskee kaikkia Postin perusjakelun piirissä olevia lehtiä sekä taajamissa että haja-asutusalueella.

Lakon toteutuessa Posti ei jaa perusjakelussa olevia eli päiväpostin mukana normaalisti jaettavia lehtiä.

– Savon Jakelun kanssa on sovittu, että paikallislehtiä jaetaan tässä tapauksessa Savon Sanomien ja Warkauden Lehden heittolaatikkojakelureiteillä noutopisteisiin. Kerromme heittolaatikoiden yksilöidyistä paikoista osoitteen kanssa osoitteessa savonmedia.fi/lakko ja linkki tulee myös lehden verkkosivuille, Savon Median kuluttajamyynnin johtaja Carita Laakkonen kertoo.

Lakkotilanteessa tilaaja voi hakea puuttuvan lehtensä myös lehden toimipisteestä. Savon Median toimipisteisiin varataan mahdollisuuksien mukaan myös muita alueen lehtiä. Lehtiä on haettavissa myös lehden toimipisteen ollessa suljettuna toimipisteiden ulko-ovelta.

Lakon alkaessa Soisalon Seudun näköislehti avataan vapaasti luettavaksi maanantaista alkaen. Näköislehti löytyy lehden verkkosivuilta.

Mahdollisen lakon seurauksena Postin etäjakelussa olevat, paikallislehtien levikkialueen ulkopuolelle menevät lehdet jäävät myös jakamatta kokonaan. Postin varhaisjakelun yhteydessä jaettavia lehtiä lakko ei koske.

Lakko uhkaa, koska Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajien Palta eivät ole päässeet sopuun valtakunnansovittelijankaan johdolla.

PAU ilmoitti torstaina, että lakko alkaa ensi maanantaina, kun neuvotteluissa ei ole päästä sopuun.

Kommentit

  • Keijo Kosunen

    Paremmin ei voi lukijoita Postin lakon aiheuttamassa tilanteessa palvella.

Jätä kommentti

*