tiistai 19.2.2019 Eija

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Saippua muotoutuu vaikka täytekakun palaksi tai perhoseksi

Saippuan teossa tarvitaan oliiviöljyä, kookosrasvaa, lipeää, vaaka, sulatus- ja sekoittamisastiat, värit ja muotit sekä suojakäsineet ja -lasit.

Täytekakun pala tai herkullinen muffinssi kauniine kuorrutuksineen houkuttaisi maistamaan. Niin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä kyseessä on vehmersalmelaisen Hanne Ulkuniemen valmistama saippua.

Ensimmäiset saippuat hän teki kymmenisen vuotta sitten.

– Kokeilemiseen houkutti tuotteiden ekologisuus sekä halu tehdä käsillä, hän toteaa.

Saippuan teossa käytettävistä tarvikkeista suurin osa löytyy kotoa tai ruokakaupan hyllyiltä. Vaikka itse saippuamassan valmistaminen ja muotteihin valaminen vie vain tovin, saippuan tekeminen ei ole hätähousun hommaa: käyttövalmis saippua tarvitsee 6­-8 viikon kypsymisajan.

Enemmän saippuanteosta tiistain 15.1.19 Soisalon Seudussa.

 

Perhosmuottiin valettu suolasaippua ei limoitu käytössä.

Jätä kommentti

*