maanantai 3.8.2020 Nea, Linnea, Neea, Vanamo

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Pyhällä matkalla

Leppävirran seurakunta järjesti vapaaehtoistoimijoilleen perinteisen kevätretken, joka tällä kertaa suuntautui bussilla Tuusniemelle ja sieltä Juojärveä pitkin  Valamoon kantosiipialuksella, jonka kyljessä luki Pyhät matkat.
Matka sai niin suuren suosion, että joukkoa kyydittiin oikein kahdella bussilla.
Puolenpäivän reissulle osallistui lähetystyön puupiiriläisiä ja muita talkoolaisia, suntioryhmissä toimivia, tiekirkon oppaita sekä muissa askareissa seurakuntaa pitkin vuotta avittaneita. Mukaan oli kelpuutettu myös mielitiettyjä ja ystäviä.
Laivauksesta huolehti tuusniemeläinen kapteeni ja laivanvarustaja Eino Räsänen apujoukkoineen. Eino on itsekin mukana aktiiviseurakuntalaisena Järvi-Kuopion seurakunnassa kotipitäjässään. Hänellä olikin mainioita ajatuksia seurakuntien vapaaehtoistyöstä ja sen kehittämisestä.

 

LUE matkakertomus ja kapteenin ajatukset ensi tiistain lehdestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuusniemeläinen Pyhiä matkoja Valamoon järjestävä laivuri rantautti aluksensa Papinniemen laituriin. Kirkkoherra Teppo Ritari (oik.) varmisti, että kaikki pääsevät turvallisesti maihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurin osa 63 matkalaisesta ennätti yhteiskuvaan Valamon kirkon pihalle ennen bussin lähtöä kotimatkalle. Osa oli vielä tutustumassa paikkoihin.

 

Jätä kommentti

*