sunnuntai 31.5.2020 Helka, Helga

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Pop-up-kirpputorilla kysyntää Vehmersalmella

Lotta Utriaisen ja Sari Mönkkösen organisoima kirppari on tuonut iloa harmaaseen syksyyn.

Lotta Utriainen ja Sari Mönkkönen laittoivat ideasta toimeksi.

 

Turhaksi jäänyt tavara olisi saatava kiertoon ja toisaalta edullisia ostoksia olisi kiva tehdä. Mutta Vehmersalmella ei enää ole pysyvää kirpputoria.

– Mietin lyhytaikaisen kirpparin pitämistä ääneen perhekerhossa ja Sari lähti ajatukseen mukaan, Lotta sanoo.

– Järjestelyissä on hommaa yllättävän paljon, ei etukäteen arvattukaan, miten paljon. Hyvä että meitä on nyt niitä jakamassa kaksi.

 

Parin viikon mittaisen kirpparin pyörittäminen on kahdelle pienten lasten kotiäidille virkistystä ja harrastusta. Välillä lapsetkin ovat päässet mukaan kirpparipäiviin.

– Tämä on ollut kiva projekti kotiäitiarkeen, Sari sanoo.

– Ja siinä sivussa on ystävystytty, Lotta hymyilee.

Rikastumaan kaikkien kyläläisten yhteiseksi iloksi perustetulla kirpparilla ei pääse. Pöytävuokrista maksetaan kulut kuten vuokra ja kassalipas, lisäksi isot myyntipöydät, tulostettavat hintalaput ja maksujen tallennusjärjestelmäkin tehtiin itse. Yhteisestä kirpparipöydästä ylläpitäjät saavat toki pientä myyntituottoa.

 

Osa pöydistä on viikon, osa kahden viikon myyntipaikkoja. Myytävänä on pääasiassa lasten ja nuorten vaatteita, kenkiä, käyttöastioita, sisustustavaroita ja paljon muutakin.

– Kävijöitä on ollut valoisana aikana ruuhkaksi, pimeälle hiljenee, Lotta sanoo.

– Myyntipöydän kysyjiä on ollut paljon enemmän kuin pöytiä, jonoksi asti. Keväälle on mietitty uutta kirpparia, silloin tilaa ja pöytiä voisi olla enemmän, Sari sanoo.

Pop-up kirppari toimii vielä tämän viikon lauantaihin saakka Mainingin alakerrassa Vehmersalmen Osuuspankin tiloissa.

Jätä kommentti

*