maanantai 13.7.2020 Joel, Ilari, Lari

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Poliisi tutkii törkeää metsästysrikosta Leppävirralla – sutta oli ammuttu jo ennen lopettamista

Saamaisissa huhtikuun alussa lopetetun suden liikkeet kiinnostavat poliisia. Kuvan eläin ei liity tapaukseen. (kuva: Kai Skyttä)

Itä-Suomen poliisilaitos tutkii Leppävirralla huhtikuun alussa liikkuneen ja lopetetuksi tulleen suden loppuvaiheita törkeän metsästysrikoksen nimikkeellä. Poliisi lopetti loukkaantuneen naarassuden ampumalla Itä-Saamaisentien varressa. Susi oli pienikokoinen ja painoi noin 30 kiloa. Sen oikea etujalka oli vahingoittunut pahasti.
Sudesta oli tullut poliisille ilmoitus pari päivää aiemmin.
Poliisi määräsi paikalliset suurriistan virka-aputoimijat (SRVA) jäljittämään sutta ja samalla karkottamaan sen kauemmas asutuksesta.
Susi liikkui vuorokauden aikana ainoastaan noin kaksi kilometriä, vaikka sitä jäljitettiin aktiivisesti. Havaintojen perusteella susi oli makuulla poikkeuksellisen usein, päästi ihmisen alle 50 metrin päähän itsestään, ontui jalkaansa ja jäi lopulta makuulle ihmisten lähelle. Tämän vuoksi poliisi määräsi suden lopetettavaksi. Lopetusperusteena olivat sekä poliisi- että eläinsuojelulaki.
Eläintä jäljittivät ja sen lopettivat Leppävirran–Varkauden riistanhoitoyhdistyksen SRVA-toimijat. Poliisi toimitti suden Ruokavirastoon tutkimuksia varten.

Ruokaviraston tutkimustietojen perusteella on syytä epäillä, että eläintä oli ammuttu jo ennen varsinaista lopetustapahtumaa. Lopettamista edeltäneen karkotuksen yhteydessä saadut havainnot asutuksen lähellä liikkuneen eläimen poikkeuksellisesta käyttäytymisestä johtuivat todennäköisesti ampumisessa saaduista vammoista. Sudessa havaitut vammat eivät ole myöskään tulleet karkottamisen yhteydessä.

Asiaan liittyvät havainnot pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Jätä kommentti

*