sunnuntai 21.7.2019 Johanna, Hanna, Jenni, Jenna, Jonna, Hannele, Hanne, Joanna

Palveleva Paikallinen jo vuodesta 1962

Päiviltä paras paakkelsi

Tuomo Räisänen oli ensimmäisten joukossa onnittelemassa vaimoaan paakkelsi-kilpailun voitosta.

Tuomo Räisänen oli ensimmäisten joukossa onnistelemassa vaimoaan Päivi Räisästä paakkelsi-kilpailun johdosta.

Leppävirralla Pitäjän Pijot -tapahtuman yhteydessä julkistettu Pitäjän Paakkelsi-kisan voittajaksi valikoitui Leppävirran MTK:n Päivi Räisäsen leivos. Päivi oli voitostaan ”järkyttynyt ja yllättynyt”.
Leivos on taattua lähiruokaa, sillä täytteessä on tekijän oman pihan mustaherukkaa ja omenaa. Leivoksen pohja on tehty perunajauhoilla, joten se on gluteeniton ja laktoositon. Koristelussa sininen väri symboloi järvirikasta aluetta ja koristegeeli virtaavaa vettä. Leivoksen kruunasi vihreällä marsipaanilla tehty lepänlehti. Kilpailuun osallistui kuusi henkilöä.
Ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman juhlapuhujaksi kutsuttu MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi tarttui puheessaan Venäjän asettamaan elintarvikkeiden vientikieltoon, joka aiheuttaa haittaa ja uhkakuvia suomalaiselle maataloudelle ja elintarviketuotannolle. Hän muistutti, että viime kädessä ruokalaskun maksaa suomalaisen ruoan tuottaja, maatalousyrittäjä, koska tuottajahinnat saattavat laskea nopeastikin.
Pitäjän Pijot -tapahtuma sai kansan sankasti liikkeelle kuuntelemaan ohjelmaa ja seurustelemaan keskenään. Erityisesti kansanmusiikki- ja tanssiryhmä Koivujne Karjalan Tasavallasta sai yleisön suosion. Ryhmän esitys oli myös leppävirtalaisen Anja Kolarin innokkaasti odottama ohjelmanumero. Myös paakkelsikisa jännitti, ja hänellä oli myös omia ideoita paikkakunnan leivoksen koostumukseen.
Paikalliset tuotteet kävivät päivän mittaan hyvin kaupaksi. Tapahtumia oli myös nuokkarilla, Vokkolan urheilukentällä ja Vesileppiksessä.
Enemmän Pitäjän Pijoista tulevan torstain lehdessä.

 

Jätä kommentti

*