Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon ely-keskus jakoi 1,44 miljoonaa euroa kalataloutta edistäviin hankkeisiin ja kalatalousaluetoimintaan

Pohjois-Savon ely-keskuksen kalatalousyksikkö on jakanut kuluneen kevään aikana Järvi-Suomen alueen kalatalousviranomaisen roolissa yhteensä noin 1,44 miljoonaa euroa avustusta kalataloutta edistäviin hankkeisiin ja kalatalousaluetoimintaan. Pohjois-Savon ely-keskuksen avustusta on jaettu Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Avustusten varat ovat kertyneet kalastajien kalastonhoitomaksuista. Aiheesta tiedottaa Ely-keskus.

Ely-keskusten vuoden 2023 hankehaun painopisteinä olivat kalastusharrastuksen edistäminen, kalakantojen ja kalastuksen seuranta- ja säätelytoimet sekä kalastuksen valvonta.

Pohjois-Savon Ely-keskus myönsikin tukea kuuden maakunnan alueelle yhteensä 171 hankkeelle.

Avustusrahaa myönnettiin näille hankkeille noin 788 601 euroa. Hankkeiden kokonaiskustannuksista tuki kattoi keskimäärin noin 57 prosenttia.

Hankeavustusten ohella Ely-keskus jakoi Järvi-Suomen kalatalousalueille 649 255 euroa yleisavustuksina kalatalousaluetoimintaan. Kalatalousalueilla on lakisääteisiä tehtäviä julkisoikeudellisina yhdistyksinä. Niiden on muunmuassa laadittava kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelmaehdotus.

Muita kalastusalueiden tehtäviä ovat kalastuksenvalvonnan järjestäminen, kalastuksen yhtenäislupa-alueiden muodostamisen edistäminen ja kalavarojen hoitoon ja käyttöön liittyvä tiedotus.

Se, että osa kalastonhoitomaksuista kertyvistä varoista kohdennetaan kalatalousaluetoimintaan, on lakisääteistä ja perustuu kalastuslakiin.

Kalastonhoitomaksuista kertyneistä rahoista maksetaan myös korvauksia vesialueiden omistajille kalavesien yleiskalastusoikeuksien hyödyntämiseen sekä kalastusopastoimintaan perustuvasta käytöstä, kerrotaan tiedotteessa.