Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Roskisten tyhjennykseen tulee häiriöitä – Jätekukon urakoitsija jätti konkurssihakemuksen

Jätehuoltoyhtiö Jätekukon palveluissa on häiriöitä helmi-maaliskuun aikana.

Yhtiön urakoitsijana toiminut Jätehuolto Laine Oy jätti perjantaina konkurssihakemuksen, joten Jätekukko joutuu turvautumaan poikkeusjärjestelyihin jäteastioiden tyhjennyksissä. Jätehuolto Laine on ollut yksi neljästä Jätekukon käyttämästä urakoitsijasta.

Yhtiö arvioi, että tilanne on haastavin 13. helmikuuta alkavalla viikolla.

Poikkeusjärjestelyt koskevat osaa jätteenkeräyspalveluista Jätekukon toimialueella.

Yhtiö priorisoi jäteastioiden tyhjennyksiä niin, että ensin jäteastiat tyhjennetään paljon jätettä tuottavista kohteista.

Jätteitä voidaan poikkeuksellisesti kerätä myös laajennetulla keräysajalla kello 5–23 ja viikonloppuisin.

Yhtiö päivittää ajantasaista tietoa tilanteesta verkkosivuilleen.

Tilanne ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

– Kunnan järjestämässä jätehuoltomallissa ratkaisujen etsiminen on Jätekukon tehtävä, ja tältä osin asiakkaat voivat olla huoletta. Korvaavista kuljetusjärjestelyistä on jo sovittu, kertoo Jätekukon toimitusjohtaja Arto Ryhänen yhtiön tiedotteessa.

– Viivettä jäteastiatyhjennyksiin tulee, mutta teemme hartiavoimin töitä, että jätehuolto saadaan mahdollisimman pian sujumaan, Ryhänen jatkaa.

Jätekukko kehottaa lajittelemaan kiinteistöllä syntyvät jätteet huolella ja pakkaamaan ne tiiviisti. Jos jäteastia on jo täynnä, sekajäte suositellaan pakattavaksi jätesäkkiin astian vierelle. Esimerkiksi lasi-, metalli- ja kartonkijätteitä voi varastoida kiinteistöillä tavallista pitempään ilman että ne aiheuttavat terveyshaittaa.