Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Yksityisteiden kunnostukseen luvassa enemmän rahaa

Yksityisteiden perusparannuksiin voi saada Itä-Suomessa suuremman avustusprosentin. Valtioneuvosto antoi 8. joulukuuta asetuksen yksityistieasetuksen väliaikaisesta muuttamisesta vuosille 2023–2025.

Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa avustus haetaan Pohjois-Savon ely-keskukselta.

Tavanomaisten teiden perusparantamiskohteissa valtionavustusten enimmäismäärät nousevat 50 prosentista 70 prosenttiin. Myös merkittävien siltakohteiden, luonnonolosuhteiden aiheuttamien yllättävien korjauskohteiden, lauttapaikkojen ja vuosittain purettavien siltojen sekä talviteiden kohdalla enimmäismääriä nostetaan.

Avustuksia on mahdollista hakea ympäri vuoden. Ely-keskuksen mukaan avustusmäärärahoja on tällä hetkellä hyvin käytettävissä. Talven aikana voi tehdä suunnitelmia ja pitää tiekunnan kokoukset, joissa päätetään perusparantamiseen ryhtymisestä. Avustushakemuksen käsittelyä nopeuttaa, että se täytetään huolellisesti.

Avustuksia kohdennetaan erityisesti siltaremontteihin ja muihin liikennöitävyyden kannalta kriittisiin perusparannushankkeisiin. Sen sijaan sorastaminen, lanaaminen, niitto, auraus tai muu tien normaali kunnossapito ei täytä avustusehtoja.

Avustettavien hankkeiden koolle ei ole asetettu alarajaa. Käytännössä alle 10 000 euron parantamishankkeet saavat avustuksia harvoin.