Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Soisalon Seutu 30 vuotta sitten | – Kyläkoulu on kylän sydän, totesi Kerttu Hämäläinen Osmajärven koulun juhlissa

4.10.1992

Sunnuntaipäivänä oli Osmajärven kylällä yhtä juhlaa, kun väki kokoontui satapäin juhlistamaan koulunsa 75-vuotistaivalta. Koulun vaiheita ja sen alkuaikoja muisteli Martta Karvonen runomuodossa ja koulunkäynnin olosuhteita entisaikoina vertaili puheessaan Kerttu Hämäläinen.

– Kyläkoulu on kylän sydän. Se on lapsille paras koulu. Tutkimusten mukaan pienten koulujen oppilaat ovat myös sosiaalisempia ja itsenäisempiä kuin suurten koulujen, Kerttu Hämäläinen totesi.

Koulutoimenjohtaja Taisto Kainulainen muistutti, että lama näkyy myös koulusäästöissä, kun nykyisten palvelujen ylläpitoon ei kunnalla ole enää varaa. Koulutoimen tehtäväkenttää on tarkasteltava Kainulaisen mukaan uudelta pohjalta myös Leppävirralla.

Puolueet valehtelevat, mutta äänestämällä voi silti vaikuttaa, uskoivat äänestysikää odottelevat nuoret viime perjantaina Vehmersalmen yläasteella järjestetyssä nuorisovaalissa. Vanhat valtuutetut eivät nuorille kuitenkaan kelvanneet. He olisivat saaneet kenkää viittä lukuunottamatta. Nuorten valitsemassa valtuustossa istuisi yhdeksän kepulaista, neljä SMP:n poliitikkoa, kolme kokoomuslaista ja kaksi vihreää. Eniten luotettiin Risto Rissaseen ja Eero Äijöön.