Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottorivene kaatui ja upposi – seurueella ei ollut pelastusliivejä, osa porukasta ui satoja metrejä rantaan: "Tosi lähellä oli ihmishenkien menetys"

Leppävirralla sattui perjantaina kello 2 aikoihin onnettomuus, jossa kolme ihmistä joutui veden varaan. Seurueen viisimetrinen lasikuiturunkoinen moottorivene kaatui ja upposi Konnuksen ja Leppävirran välisellä vesiväylällä.

– Yksi mahdollinen syy onnettomuuteen voi olla tuppotukkiin törmääminen. Toinen vaihtoehto on, että vene törmäsi väylämerkkiin tai -poijuun. Veneessä olleet kertoivat, että vene törmäsi johonkin, minkä jälkeen kaikki tapahtui nopeasti., päivystävä palomestari Eerik Pudas kertoo.

Kaksi ihmistä pääsi rantaan uimalla 200–300 metrin matkan. He löysivät rannalta soutuveneen, jolla he lähtivät hakemaan seurueen kolmatta jäsentä, joka ei ollut päässyt uimalla samaa tahtia muiden kanssa. Soutuveneessä ei tosin ollut tulppaa paikoillaan, joten sekin oli upota matkan varrelle.

– Tosi lähellä oli ihmishenkien menetys. Onnettomuuden sattuessa oli yön hämärin hetki, aamu alkoi valjeta vasta myöhemmin. Onnettomuuspaikalla ei tiettävästi ole kiviä tai karikoita, sillä onnettomuushan sattui veneväylällä.

Veneessä olleilla ei ollut pelastusliivejä yllään. Kun törmäys tapahtui, veneessä olleet eivät ehtineet pukea niitä päälleen.

Paikalle hälytettiin Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kolme yksikköä. Yksi onnettomuuden osallisista lähetettiin jatkotutkimuksiin. Myös poliisipartio saapui paikalle. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

10.6. kello 8;47: Juttua täydennetty palomestarilta saaduilla tiedoilla.