Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Savolaiskaverusten rehellinen "podi" kiinnosti – "Työpaikkojamme ja puolisoitamme emme ole paljastaneet"

Heidi Suihkonen ja Nella Koivistoinen puhuvat Pullukoiden päiväkirja -podcastissaan avoimesti ulkonäöstä, laihdutuksesta sekä elämästä yleisesti.

Mitä tapahtuu, kun kaksi kolmenkympin kriisiä elävää ja varsin puheliasta ystävystä alkaa pohtia, mitä sitä elämällään tekisi. Siitähän syntyy tietenkin podcast nimeltä Pullukoiden päiväkirja!

Reilu vuosi sitten suonenjokelainen Heidi Suihkonen ja leppävirtalainen Nella Koivistoinen tosiaan pohtivat olemassaoloon ja elämään liittyviä suuria kysymyksiä. Tai oikeastaan niitä oli pohdittu ja puitu jo pidemmän aikaa.

– Se oli joku viikonloppu kun näitä mietittiin taas. Selasin samalla somea ja näin siellä somepersoona Niko Saarisen Instagram-storyssa ilmoituksen, jossa he etsivät hänen ja Elias Metsämaan Hööd-medialle uutta podcastia, Heidi avaa.

– Minä sitten heitin siihen, että nythän mä sen keksin, että lähdetään siihen mukaan! Heitin sen vitsillä, Nella sanoo.

”Vitsi” oli sen verran hyvä, että Heidi laittoi Niko Saariselle viestiä ja hän innostui naisten ajatuksesta. Pian ystävät olivat jo Teams- palaverissa pyörittelemässä ideaa tarkemmin ja hankkimassa nauhoitusvälineitä.

– Teimme heille testijakson, josta kumpikin innostui todella paljon eivätkä he meinanneet uskoa, ettemme ole tehneet podcastia aikaisemmin. Kun sopimukset oli tehty, menimme Helsinkiin studiolle promokuviin ja sitten aloimme oikeasti tehdä podcastia. Perustimme samalla myös saman nimisen Instagram-sivun, jossa podcastia voi markkinoida ja kysellä seuraajien ajatuksia.

Puhumme asioista, jotka ovat samaistuttavia.

Podcastissaan Heidi ja Nella käsittelevät arkisia aiheita ulkonäöstä ja laihdutuksesta ystävyyteen, perheeseen, matkusteluun kuin koululiikuntaankin. Jaksoja on nauhoitettu kummankin kotona, joskus vaatekomerossa ja välillä jopa autossa. Jokaisella jaksolla on oma teemansa, kuten: Syön itseni hautaan, Hinkkien kannattimet, Vaatekriisi koosta riippumatta ja Taikajuoma.

– Teimme itse listaa asioista, joista halusimme puhua ja kysyimme aiheita myös seuraajilta. Olemme jakaneet hyvin avoimesti omaa elämäämme, mutta työpaikkojamme ja puolisoitamme emme ole paljastaneet. Emmekä painojamme, vaikka nuo kaikki asiat ihmisiä valtavasti kiinnostaisivatkin, Nella avaa.

– Lisäksi on tehty esimerkiksi kokeiluja. Nella on kokeillut esimerkiksi paastoa, josta syntyi oma jakso.

Kuuntelijapalautteiden mukaan rehellinen, aito ja samaistuttava podcast oli jossain vaiheessa Suomen suosituimpien podcastien top 10 listallakin Spotifyssa. Heidi ja Nella ovat pari kertaa päässeet jakamaan nimikirjoituksiakin, vaikka yleisesti ottaen he ovat saaneet olla rauhassa.

– Mansikkakarnevaaleilla muutamat ihmiset tunnistivat ja halusivat nimmaria ja yhteiskuvaan, Heidi nauraa.

– Palautetta on tullut paljon. Pääasiassa se on ollut positiivista, erityisesti Instassa. Jodelissa se taas on ollut laidasta laitaan, mutta jos jotain tässä on todella oppinut niin sen, ettei ikinä voi miellyttää kaikkia, Heidi sanoo.

Naisia on suorastaan huvittanut, kuinka he ovat niin sanottuina ”tavan talliaisina” päätyneet esimerkiksi Jodelin puheenaiheeksi. Suosion salaisuuden he uskovat löytyvän juurikin tuosta tavallisuudesta. Ja ehkä myös savolaisuudesta, jossa vastuu jää kuulijalle.

– Me ollaan aika rehellisiä. Podin nimikin on meidän itse keksimä, vaikka kaikki eivät sitä usko ja se kohahdutti alkuun. Puhumme asioista, jotka ovat samaistuttavia. Esimerkiksi jatkuva laihduttaminen on totta monen ihmisen elämässä. Meille on tullut paljon palautetta rohkeudesta.

Suosituimmat jaksot ovat Heidin ja Nellan mukaan Koululiikunta ja Stadi VS Lande. Molemmat synnyttivät valtavan määrän palautetta. Stadi vs lande -jaksossa Heidillä ja Nellalla olivat vieraana Temptation Islandista tutut Viivi ja Jonna.

– Koululiikuntaan tuli valtavasti kommentteja ja ihmisten muistoja. Stadi vs lande kiinnosti varmasti jo tunnettujen vieraiden takia.

Podcast on ollut tauolla nyt reilun puolen vuoden ajan. Pullukoiden Päiväkirjan viimeinen jakso ilmestyi viime vuoden syyskuussa. Podi piti laittaa tauolle, sillä arjen kiireet ja kummankin vuorotyöt alkoivat painaa liikaa päälle. Heidi ja Nella sanovat, ettei ole lainkaan mahdotonta, että podcast saisi joskus jatkoa, vaikka tällä hetkellä sille ei ole aikaa.

– Alkoi tuntua, että nyt tarvitsee paussin. Teemme molemmat vuorotyötä, eikä tämä ole meille ”leipätyö”, johon keskittyä pelkästään. Jos olemme väsyneitä, se kuuluu podcastissa eikä sellaista halua tehdä. Mutta ei sitä tiedä, mitä ajatuksia tässä lähtee syntymään. Kyllä jaksoajatuksia vielä löytyy, naiset myhäilevät salamyhkäisinä.