Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Mitä jäi käteen aluevaaleista?

Siinä ne olivat, historialliset ensimmäiset aluevaalit. Mitä meille jäi tästä käteen? Mielestäni meille jäi käteen paljonkin. Saimme kokemuksia, miten nopeasti vaalit voidaan järjestää. Saimme kokemuksia kuinka korona-aikaan voi tehdä hyvää kampanjaa. Saimme kokemuksen siitä, että pienemmissä kunnissa on äärettömän tärkeää äänestää. Leppävirta sai läpi kolme ehdokasta, tämä on erinomainen suoritus kuntalaisilta. Ennusteet lupasivat nolla paikkaa!

Sitten siihen huoleen minkä moni varmasti allekirjoittaa äänestysprosentti. Koko maa: 47,5 %, Pohjois-Savo: 45,9 % ja Leppävirta 47 %. Leppävirtalaiset äänestivät aktiivisimmin kuin koko maan keskiarvo tai Pohjois-Savon keskiarvo. Silti yli 50 % jätti äänensä käyttämättä, miksi?

Eikö politiikka enää kiinnosta? Onko päätöksenteko liian etäällä kuntalaisesta? Tuliko vaalit kuitenkin liian nopeasti?

Näihin kysymyksiin haluan ainakin itse vastauksia. Siksi keväällä 2022 järjestän Leppävirralla keskustelutilaisuuden politiikan nykytilanteesta, missä haluan kuunnella juuri sinua kuntalainen. Tästä keskustelutilaisuudesta laitan erikseen kutsun sosiaalisessa mediassa sekä lehteen. Tilaisuus järjestetään kun koronavirus sen meille sallii.

Sitten omiin tuntemuksiin, sain ääniä yhteensä 146 kappaletta. Mielestäni erinomainen alku. Painotin kampanjassani avoimuutta, maalaisjärkeä, uusia ajatuksia sekä sosiaalipuolta. Sosiaalipuolta siksi, että minulla on sieltä vahva osaaminen ja verkosto. Olen erittäin kiitollinen jokaisesta äänestä minkä sain. Leppävirralta sain 41 ääntä, kiitos niistä. Aionkin jatkaa politiikassa ja ottaa asioihin kantaa rohkeasti, ennakkoluulottomasti ja omana itsenäni.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä asiana haluan toivottaa jokaiselle valitulle onnea tuleviin tehtäviin. Tehtävä ei ole helppo, mutta toivon että pidätte mielessä meidät kuntalaiset, kentällä työskentelijät ja teette päätöksiä yhteistyössä yli puoluerajojen sekä yli sektorirajojen. Erityiset onnittelut Leppävirralta läpi menneet Aino Kanniainen, Tiina Nousiainen ja Anne Aholainen.

Yhdessä eteenpäin!

Kokoomus