Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Aluehallintovirasto asettaa kokoontumisrajoituksia Pohjois-Savoon – rajoituksilta välttyy koronapassilla

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yli sadan henkilön yleisötilaisuudet, joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja. Lisäksi yleisötilaisuuksiin kuuluvat yli sadan hengen yhteislaulutilaisuudet on kielletty, aluehallintovirasto tiedottaa.

Kielto on voimassa aluehallintoviraston tiedotteen mukaan 6. – 27. joulukuuta.

Yleisörajoituksilta välttyy, mikäli tapahtumajärjestäjä edellyttää tilaisuuteen osallistuvilta ihmisiltä koronatodistuksen eli koronapassin esittämistä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Soile Lahti toteaa aluehallintoviraston tiedotteessa, että Pohjois-Savoon asetettu kokoontumisrajoitus on tartuntatautilain edellyttämä yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tehtävä ennakoiva torjuntatoimenpide.

– Päätös on tehty huolellisen harkinnan jälkeen alueen väestön terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi ja toivomme, että tämä kevyt, lyhytaikainen ja kohdennettu rajoitustoimi riittää epidemian suunnan kääntämiseksi, hän toteaa tiedotteessa.

Hän jatkaa, että rajoituspäätöksen haitalliset vaikutukset ovat aivan toisenlaiset kuin rajoituksilla aikaisemmin, koska koronapassi on vaihtoehtona rajoituksille.

Pohjois-Karjalan alueelle Itä-Suomen aluehallintovirasto ei tiedotteensa mukaan tässä vaiheessa aseta kokoontumisrajoituksia.

Juttua muokattu 2.12.2021 kello 19.54: Täsmennetty ensimmäiseen kappaleeseen, että rajoitukset tulevat voimaan Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Lisäksi kieliasua parannettu.