Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Valtuutetuilla on vielä mahdollisuus vaikuttaa Paukarlahden koulun myyntiin

Pääkirjoituksessa (SoSe 29.6) Paukarlahden kyläyhdistystä kehotettiin harkitsemaan vielä kerran nyt myyntiin laitetun koulukiinteistön ostoa. Olemme käsitelleet asiaa useaan kertaan ja todenneet, että kyläyhdistyksen tehtävä ei ole keskittyä omistamaan rakennusta. Emme odota kylällä, että saisimme kaiken valmiina, vaan olemme valmiit kantamaan oman kortemme kekoon ja hakemaan ratkaisuja, joilla voimme jatkossakin toimia ja kehittää kyläämme.

Edellisen kunnanhallituksen ja valtuuston viimeisessä kokouksessa käsiteltiin Paukarlahden kuntalaisaloite, jonka oli allekirjoittanut 286 kuntalaista. Tiukassa kunnanhallituksen äänestyksessä koulukiinteistö päätettiin pitää myynnissä. Onneksi saimme huomata, että kunnanvaltuustossa monet kannattivat Paukarlahden aloitetta, kiitokset heille.

Kenties helpoin ratkaisu, eli tilojen myynti ei ole kunnan kannalta paras. Leppävirralla on onneksi erilaisia kyliä ja erilaisia tarpeita. Siinä vaiheessa, kun kylät asetetaan yhdeksi massaksi, jossa käsitellään jokaista samoin, loppuu myös kylien kehittyminen. Kyliä on tuettava ja kehitettävä siinä, mikä kullekin alueelle on tärkeintä.

Kunnan ei kannata säästää itseään hengiltä. Jos vain tasapainotetaan eli karsitaan kuluista, eikä panosteta kunnan veto-/pitovoimaisuuteen niin, että nykyiset asukkaat, erityisesti nuoret pysyisivät kunnassa sekä samalla kuntaan saataisiin uusia asukkaita, on kunnan tie lyhyt.

Asukkaiden tuottamat verot ovat kunnalle tuloja. Nuoria, tuottavia kuntalaisia on saatava kuntaan ja kylille ja heidän houkuttelemisekseen järkevästi sijoitetut eurot tuottavat hyvinvointia koko kunnalle. Ikävä kyllä tuo pitovoiman lisääminen ja uusien asukkaiden saaminen kuntaan vaatii myös panostuksia ja pitkäjänteistä työtä, jonka tulokset näkyvät vasta jälkeenpäin. Toivottavasti tämä ymmärretään yrittäjämyönteisessä kunnassamme.

Onneksi ainakin yrittäjämme tämän tietävät, että panostuksia on tehtävä, jos halutaan kasvaa tai edes säilyä markkinoilla mukana.

Uskomme, että Leppävirran kunnalla on mahdollisuus kasvaa, jos kasvua oikeasti halutaan. Nyt meillä on uudet valtuutetut, jotka katsovat eteenpäin (toivottavasti) ja uskaltavat kyseenalaistaa menneiden aikojen päätöksiä, mitä on tehty silloisen ajankuvan mukaan.

Vielä ei peruuttamaton myynti ole tapahtunut ja siihen valtuutetuilla mahdollisuus vaikuttaa. Pääkirjoituksen kehotukseen viitaten, Leppävirran kannattaa harkita vielä kerran.