Mielipide | Aika kehittää luontomatkailua

Luontomatkailun arvioitiin jo ennen koronaa olevan nopeimmin kasvava matkailumuoto, luonnonmukaisuus ja koskemattomat kohteet ovat olleet ulkomaisille matkailijoille hämmästyttäviä ihmeitä. Viime vuoden aikana myös yhä useampi suomalainen on löytänyt retkeilyn ilon.

Leppävirran kuntastrategiaan on kirjattu luontomatkailun kehittäminen, mutta silti edetään varsin pienin askelin ja budjetein. Kirkonkylän lähivirkistysalueita on kyllä kehitetty hienosti ja satunnainen matkailija löytää varmasti kartoilta upean Orinoron ja Konnuksen alueet. Mutta mitä muuta löytyy?

Hankerahoituksella kehitetään parhaillaan karttasovellusta, jolla olemassa olevat kohteet olisivat paremmin löydettävissä. Toivottavasti työ etenee vauhdilla, jotta jo tänä kesänä löytäisimme laavuille ja reiteille. Niitä ei tosin ole kovin runsaasti löydettävissä. Upeita luontokohteita olisi, mutta ei patikointiin tai pyöräilyyn soveltuvia reittejä, ei ohjeita eikä opasteita. Siihen tarvittaisiin lisää rahoitusta.

Teimme vasemmistoryhmänä talvella valtuustoaloitteen luontokohteiden ja retkeilyreittien kartoittamiseksi, kunnostamiseksi ja markkinoimiseksi. Valtuusto nyökytteli myötämielisesti, mutta tulos vaikuttaa laihalta. Toivottavasti tuleva valtuusto jämäkämmin asettuu tämän tavoitteen taakse.

Leppävirralla on paljon luontoharrastajia ja liikkujia, joilla on tietoa ja ideoita sopivista retkikohteista. Kun kunta koordinoi tiedotusta ja rakentaa puitteita, luontomatkailu tarjoaa yrittäjille loputtomasti mahdollisuuksia kehittää ja kehittyä. Myös kylät voivat tuoda itseään esiin vieraanvaraisina ja houkuttelevina yhteisöinä kehittämällä omia luontopolkujaan ja näkemisen arvoisia paikkojaan.

Kannattaisiko kerätä voimat yhteen ja tarttua tilaisuuteen? Kysyntää on, niin leppävirtalaisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Meillä Leppävirralla on vielä näitä luonnon ihmeitä, kunhan haluamme jakaa niitä ja osaamme tuoda ne esiin.

kunnanvaltuutettu ja

kuntavaaliehdokas (vas.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat