Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Pääkirjoitus Kaupalliset investoinnit vahvistavat vetovoimaa

Tokmanni Oyj siirtyy uusiin toimitiloihin Leppävirralla mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana. Valtakunnallisen kauppaketjun päätös panostaa Leppävirralle on tervetullut uutinen. Toiminnan kehittäminen ja kasvattaminen Leppävirralla on ollut kiikarissa jo pitempään. Paikkaa on tarkasteltu muun muassa viitostien ja Sorsakoskentien risteyksen tuntumasta.

Leppävirran kunnanhallitus päätti viikko sitten maanantaina myydä linja-autoaseman kiinteistön SSA Project Oy:lle, joka aikoo purkaa nykyisen rakennuksen ja rakentaa paikalle Tokmannin uudet toimitilat. Myyntihinta liittymineen on noin 240 000 euroa.

Kunnalle kiinteistökauppa merkitsee ratkaisua ongelmaan, mitä vanhan linja-autoaseman kanssa olisi tehty. Sisäilmaongelmista kärsineelle rakennukselle ei ole muita vaihtoehtoja kuin purkaminen. Pahimmillaan linja-autoasema olisi seissyt tyhjillään useita vuosia, sillä purkaminen ei ole halpaa lystiä ja purkukohteita on paljon alkaen entisestä lukiosta ja Alapihan koulusta.

Kaupan alan investoinnit tässä mittakaavassa ovat Leppävirran kokoluokan kunnissa harvinaisuuksia. Paikan valinta kertoo siitä, etteivät kaikki uudet palvelut sijoitu yksinomaan viitostien tuntumaan ja Vokkolan alueelle. Kauppaketju näkee Leppävirran elinvoimaisena, sillä ratkaisu on tehty pitkällä tähtäimellä, vuosien päähän tähyten. Elinvoimaa kaupalle riittää tämän mukaan verkkokaupan tuntuvasta kasvusta sekä Kuopion ja Varkauden kaupallisten palveluiden imusta huolimatta.

Tokmannin ratkaisu merkitsee melkoista piristystä kirkonkylälle. Asiakasvirtaa riittää muihinkin kauppoihin, niin päivittäistavaramyymälöihin kuin erikoisliikkeisiinkin, ja valveutunut kuluttaja pitää kyllä silmänsä auki ja seuraa, missä mitäkin on tarjolla. Piristysruiske onkin tässä mielessä enemmän kuin tervetullut.

Tokmannin ratkaisu merkitsee melkoista piristystä kirkonkylälle.