Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Kuopiossa uusia koronatartuntoja pyöreät nolla, mutta erityisvastuualueella yksi uusi kuolema – Rauhalahden kylpylässä on saattanut altistua virukselle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos rekisteröi torstaina viisi uutta koronavirustartuntaa Pohjois-Savosta.

Näistä Varkaudessa oli kaksi tartuntaa sekä yhdet Leppävirralla ja Siilinjärvellä. Viides tartunta on kunnassa, joka ei näy THL:n tartuntatautirekisterissä.

Etelä-Savosta raportoitiin yhdestä uudesta tarunnasta, joka kirjattiin Mikkeliin. Itä-Savossa uusia tartuntoja oli kuusi kappaletta, joista suurin osa on Savonlinnasta.

Lisäksi THL kirjasi torstaina yhden koronaviruksen aiheuttaman taudin aikaansaaman kuoleman pitkän tauon jälkeen Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella. Koronakuolemia epidemian alusta lukien on KYSin erva-alueella nyt 81.

Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät viipeellä.

Kuopiossa ei ole todettu keskiviikon jälkeen uusia tartuntoja, kertoo Kuopion kaupunki.

Koronavirukselle on voinut altistua Rauhalahden kylpylän pukuhuoneessa ja allasosastolla lauantaina 10. huhtikuuta kello 10–15.30 ja 17–19 välisenä aikana.

Kyseisessä paikassa noihin ajankohtiin olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkään koronaan viittaavia oireita.

Keiteleellä todettiin keskiviikkona kunnan ensimmäinen koronavirustartunta. Eilisen koronatapauksen jälkeen Keiteleellä on todettu yksi jatkotartunta, kertoo kunta tiedotteessaan.

(Otsikkoon täsmennetty 15.4. klo 14.35, että altistuminen on tapahtunut Rauhalahden kylpylässä)