Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vehmersalmelaiset närkästyivät rokotusten siirtymisestä Kuopioon: "Olemme eriarvoisessa asemassa"

Vehmersalmen terveysasemille tapahtuva koronarokotusten ajanvaraus jää tauolle.

Syynä tähän on se, että kesällä molemmat terveysasemat ovat suljettuina ja niillä ei tällöin voida järjestää THL:n suositusten mukaisia tehosterokotuksia oikeassa aikataulussa, sillä suosituksen mukaan rokotuskertojen välin on oltava 12 viikkoa.

Rokotuksia annetaan Vehmersalmella vielä lähiviikkoina, mutta uusia aikoja ei enää avata varattaviksi.

Facebookin Vehmeriläiset-ryhmässä jaettu Soisalon Seudun uutinen Vehmersalmen rokotuksista kirvoitti kirpeitä kommentteja.

– Olemme eriarvoisessa asemassa. Omassa terveyskeskuksessa saatu rokote puoltaisi paikkaansa. Emme altistuisi tartunnoille Kuopiossa, siellä jo helposti tarttuvaa muuntovirusta. Matkakustannukset melkoisia eläkeläisen kukkarossa vaikka Kela korvaisi taksikyytejä. Omaa autoa ei kaikilla ole ja linja-autoyhteyksiä ei edes ole. Suosittelisin päättäjiä joskus miettimään, mitä vaikutuksia yksittäisillä päätöksillä on asukkaisiin, Sirpa Miettinen totesi.

– Koska tämä koskettaa meitä kaikkia, olisi hyvä kuulla perustelut päättäjiltä. Hieman Suomea isommassa Amerikassa on lupailtu matkan rokotukseen muodostuvan korkeintaan kahdeksan kilometrin mittaiseksi, Ari Saarelainen mainitsi.

Olemme eriarvoisessa asemassa.

Sirpa Miettinen

– Asiakaslähtöisyys on etääntynyt kauas tästä päätöksestä lopettaa uusien rokoteaikojen antaminen omalla paikkakunnalla lähes kolmeksi kuukaudeksi. vain sen vuoksi, että sydänkesällä palvelut ovat kiinni, huomautti Taina Worster.

– Helpompi organisointi olisi jos rokottajat ja se pakollinen lääkäri tulisi muutamana päivänä tänne ja ajat olisi buukattu täyteen, mutta tämä taitaa olla ylivoimainen tehtävä Kuopion terveydenhuollolle, pohdiskeli Jyrki Ikonen.

– Miksi ei palkata keikkalääkäriä rokotusten ajaksi Vehmersalmelle? Tulisi varmasti halvemmaksi veronmaksajille kuin taksiralli Kuopioon ja takaisin. Tämä rokotusfarssi on asia, josta kannattaa pitää meteliä kaikilla siihen liittyvillä areenoilla. Muuten saatamme jatkossa olla siinä tilanteessa, että muutkin joukkorokotukset siirtyvät Kuopion keskustaan, sanoi Pekka Karvonen.

Riistaveden ja Vehmersalmen asukkaat voivat jatkossakin varata koronarokotusaikoja Kuopion pääterveysasemalle Savotalolle.

Puhelinvaraus on auki arkisin kello 10–15 niin kauan kuin rokotetta riittää. Sähköinen ajanvaraus on auki vuorokauden ympäri niin kauan kuin rokotetta riittää.

Kesällä sekä Riistaveden että Vehmersalmen terveysasemien asiakkaiden lääkäripalvelut ovat saatavilla Kuopion pääterveysasemalla.

Vehmersalmen terveysasema on suljettuna juhannuksesta elokuun alkuun.