Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Ravintolat kiinni Pohjois-Savossakin

Ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa seuraaviksi kolmeksi viikoksi myös Pohjois-Savossa. Asiasta tiedotettiin sunnuntai-illalla kuuden aikaan, ja sulku käynnistyy heti maanantaina.

THL oli jo viime tiistaina arvioinut, että tiukempien rajoituksien piiriin siirtyminen olisi tarpeen Pohjois-Savossa pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Sunnuntaina eduskunnan täysistunnon jälkeen valtioneuvosto päätti asiasta THL:n tuoreimman tilannearvion mukaisesti.

Pohjois-Savon lisäksi myös Pohjois-Karjala liittyy ravintolasulkuun. Sulun ulkopuolelle jäävät ainoastaan Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Kainuu. Lapin maakunnassa ravintolat voivat olla auki Kittilän kuntaa lukuun ottamatta.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan ravintoloiden sulkemisen perusteita tarkastellaan viikottain, ja valtioneuvosto voi muuttaa asetusta, jos sulku jollakin alueella ei ole enää välttämätön tai tautitilanne muuttuu vakavammaksi.

Tiedotteen mukaan sulku koskee kaikkia ravitsemisliikkeitä ja niiden sisä- ja ulkotiloja. Poikkeuksena ovat ne ravintolat, jotka jotka eivät ole avoinna yleisölle. Esimerkiksi vanhainkotien ruokalat tai ainoastaan työntekijöiden käytössä olevat henkilöstöravintolat saavat olla avoinna.

Kuopion Amarillon päällikkö: "Parin–kolmenkin päivän varoitusaika olisi helpottanut"

Sulku koskee myös kahviloita, baareja ja terasseja – ravintolapäällikkö näkee noutoruoassa valonpilkahduksen

Noutoruoka tuo toivon pilkahduksen tilanteeseen – "Ja onko ruokaravintoloiden sulkeminen tosiaankin se keino, jolla tartuntojen leviäminen saadaan pysähtymään?"

PeeÄssän toimialajohtaja pitää ravintolasulkua perusteltuna: "Kolme viikkoa menee hyvin nopeasti. Tässä ei ole kyse maailmanlopusta – toivottavasti"

Kansanedustaja Markku Eestilä: Lapin matkailu on nostettu poliittisesti erikoisasemaan – Myös Pohjois-Savossa olisi voitu soveltaa erillisratkaisua ravintolasulussa