Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Alapihan kentän jäädyttämisestä

Sosiaalisessa mediassa on käyty keskustelua Alapihan kaukalosta ja siitä, miksi sitä ei ole viime eikä tänä talvena jäädytetty. Syynä siihen on se, että Alapihan kaukalon jäädyttäminen lopetettiin osana taloudentasapainottamisohjelmaa. Epäilemättä kyse on kunnan mittakaavassa pienistä rahoista, mutta pienistä puroistahan sen isommat virrat ja joet kasvavat.

Tällä hetkellä kirkonkylällä on käytössä vain Vokkolan kaukalo, jonne ei pienten ja kiekottomien luistelijoiden kanssa voi mennä isompien pelatessa kiekon kanssa. Tekonurmelle ei ole vielä voitu jäätä ajaa. Jäähallille on lisätty yleisövuoroja, mutta ei se ole sama asia; kuka haluaa kytätä kellon ja kalenterin kanssa koska voi mennä mailallinen/mailaton luistelija jäälle, kun vaihtoehtona on mennä ulkojäille sään salliessa juuri silloin kuin itse kenellekin sopii.

Facebookin keskustelupalstoilla on esitetty halukkuutta jäädyttää jää ja pitää sitä auki talkoilla. Minusta aivan loistavaa, että ihmiset eivät aina odota valmista, vaan ovat itse valmiita tekemään lastensa liikuntaharrastusten eteen talkootöitä, aivan kuten pitäjillä tehdään jatkuvasti. Soitin asiasta kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajalle Ann-Mari Karviselle ja sainkin häneltä kattavan vastauksen ja listan huomioitavia asioita, jos joku jäätä alkaisi talkoilla tehdä.

Mutta. Toivoisin kunnan virkamiehiltä, että he mieluimmin yrittäisivät keksiä keinot miten tällaisia asioita voitaisiin edistää, kuin esteitä toisensa perään, että vähemmän sinnikkäät jo luovuttavat hyvät aikeensa kun kaikki tehdään liian hankalaksi.

Uitukassa lähiön asukkaat ovat itse jäädyttäneet jään leikkipuiston viereen parina talvena. Kunnalta ovat kuulemma saaneen veden, mutta muuten hommat on tehty talkoilla, jopa vesiletkunkin ovat itse hommanneet. Uitukassa ei ole koppia missä vaihtaa luistimet, mutta hyvin ovat pärjänneet. Näkisin, että ei sitä koppia tarvitsisi Alapihankaan kentälle, vaikka se siellä onkin, jos (ihan aiheellisesti) pelätään ilkivaltaa. Miksi tehdä asioista vaikeita, miksi ei vain anneta orastavalle yhteisöllisyydelle mahdollisuutta ja lapsille lähiliikuntapaikka, jos vanhemmat (ja muuta talkoolaiset) sen haluavat tarjota?

Mietin myös sitä vaihtoehtoa, että entä jos tekonurmelle ei edes yritetä tehdä jäätä, vaan tehdään se suoraan Alapihan kentälle, jolloin ei tarvitse odotella tekonurmipohjan kovettumista vaan jäätä päästään tekemään heti kun sää pakastuu?

kunnanvaltuutettu (vas.)

Tällä hetkellä kirkonkylällä on käytössä vain Vokkolan kaukalo.