Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Lukijalta | Vesihuolto Savon Voimalle?

Olen ihmetellyt Savon Voiman halukkuutta ostaa Leppävirran vesilaitoksen toiminnat kunnalta. Ehkä siitä kunnalle olisi hyötyä, pääsisi eroon vedenjakelusta ja muista siihen liittyvistä tehtävistä. Savon Voima taas saisi lypsylehmän itselleen kuten sähkön siirtokin on.

Myynti ei ole asukkaiden edun mukaista, koska hinnat nousisivat pilviin, kuten on käynyt sähkön siirron osalta. Lehtitietojen mukaan Karttulassa on käynyt niin.

Kunta pääsisi eroon ehkä huonosti tuottavasta toiminnasta ja saisi lisäksi Savon Voimalta osingot myös vesijärjestelmän tuotosta.

Eikö kunnan tehtävä ole tuottaa kuntalaisille palveluja kohtuulliseen hintaan ilman suurien voittojen tavoittelua. Näköjään sairaalatoiminta hiipuu näillä näkymin, mitä jää kunnalle koulujärjestelmän lisäksi kuntalaisia varten?

Tästä asiasta olisi hyvä kuulla myös muilta asukkailta ja kunnan luottamushenkilöiltä, mitä mieltä kukin on näistä suunnitelmista.

Toivon yleisön ottavan kantaa näihin Savon Voiman suunnitelmiin.