Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi vangittu epäiltynä Leppävirran tulipaloista

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut leppävirtalaisen 56-vuotiaan miehen epäiltynä tuhotyöstä ja vahingonteosta Leppävirralla.

Miehen epäillään polttaneen omakotitalon Leppävirran Linnuntiellä viime viikon torstaina ja varastorakennuksen Malimäentiellä edellisenä päivänä.

Linnuntien tulipalo oli vaarallinen, sillä poltettu asuinrakennus oli osa kuuden talon rykelmää, jossa talot sijaitsivat lähellä toisiaan ja palo oli vaarassa levitä muihin rakennuksiin. Pelastuslaitos esti kuitenkin palon leviämisen.

Poltettu noin sataneliöinen asuinrakennus ei ollut poliisin mukaan asuttu tuhotyön aikaan.

Malimäentien varastopalossa tuhoutui myös rakennuksen sisällä ollut omaisuus.

Toinen asuntopalo tutkinnassa

Samaa miestä ei epäillä Leppävirran keskustassa viime sunnuntaina sytytetystä tulipalosta, vaan siinä tekijä on toinen.

Poliisi tutkii myös kerrostaloasuntoon kohdistunutta tulipaloa tuhotyönä.

Talo paloi maantasalle, asuntoa heitettiin polttopullolla, useita outoja varastopaloja – palojen sarja herättää huolta

Joku heitti polttopullon kerrostaloasunnon ikkunaan Savonkadulla sunnuntaina aamuyöllä. Palo levisi asunnon keittiön ikkunan rakenteisiin ja työnsi savua asuntoon.

Pelastuslaitos ehti kuitenkin paikalle nopeasti ja sai sammutettua paljon ennen kuin kerrostalon rappukäytävään ehti kertyä savua enempää. Talon asukas oli kiireellä pelastautuessaan jättänyt asuntonsa oven auki, joten siksi porraskäytävään pääsi ylipäätään savua.

Palon epäillään liittyvän velanperintään tai muuhun vastaavaan riitaan.