Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talo paloi maantasalle, asuntoa heitettiin polttopullolla, useita outoja varastopaloja – palojen sarja herättää huolta

Leppävirran taajama-aluetta riivaa vakavien tahallisten tulipalojen sarja.

Viime torstaina Linnuntiellä poltettiin noin sataneliöinen omakotitalo maantasalle. Viime sunnuntaina vaarassa oli kerrostalo, kun talon alakerran asunnon ikkunaan heitettiin polttopullo.

Poliisi tutkii molempia asuntopaloja tahallisina tekoina.

Savon Sanomien tietojen mukaan Leppävirralla on ollut viime aikoina myös erikoisia auto- ja varastopaloja, joille ei ole löytynyt mitään asiallista syytä.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, mitkä kaikki tulipaloista liittyvät toisiinsa ja ovatko tapaukset toisistaan erillisiä.

Omakotitalon palo Linnuntiellä myöhään viime torstaina oli vaarallinen, sillä samassa pihapiirissä on vierekkäin kaikkiaan kuusi asuintaloa. Palomiehet onnistuivat kuitenkin suojaamaan muut rakennukset ja estämään palon leviämisen muihin kiinteistöihin.

Paikalla nähtiin perjantaina poliisit ja palomiehet tutkimassa palon syytä. Sitä ei ole toistaiseksi kerrottu julki.

Paloa epäillään tässä vaiheessa tahallaan sytytetyksi, mutta tutkinta asiassa jatkuu vielä.

Polttopullo aamuyöllä

Sunnuntain tulipalo havaittiin Savonkadulla kerrostalossa aamuyöllä noin kello 5.30. Palopaikka on aivan Leppävirran keskustassa.

Savon Sanomien tietojen mukaan tulipalon epäillään liittyvän velkojen perintään. Tiedossa ei ole, onko kyse oikeista vai keksityistä veloista, sillä päihdepiireissä peritään välillä myös keksittyjä tai liioiteltuja velkoja.

Kerrostalon alakerran asukkaan ikkunaan heitettiin polttopullo niin, että ikkunan puitteet syttyivät tuleen ja palo oli leviämässä jo kerrostaloasunnon keittiöön.

Tapauksessa onneksi koitui se, että Leppävirran paloasema on aivan vieressä ja pelastuslaitos ehti paikalle apuun nopeasti.

Sytytettyyn asuntoon oli levinnyt runsaasti savua, mutta palo ei ollut vielä ehtinyt kunnolla levitä huoneistoon, kun pelastuslaitos sammutti jo liekit.

Asunnon asukas pääsi pakenemaan savuisesta asunnosta itse ulos. Hän meni heti varhain aamulla herättelemään naapureitaan hakkaamalla oviin ja kertoi tulipalosta.

Asukkaalta jäi hädissään poistuessaan ilmeisesti asunnon ovi auki rappukäytävään, sillä porraskäytäväänkin pääsi leviämään savua. Koska pelastuslaitos ehti paikalle nopeasti, porraskäytävä ei kuitenkaan ehtinyt täyttyä savusta eivätkä muut asunnot kärsineet palosta vahinkoja.

Kuuma puheenaihe

Poliisi ei toistaiseksi kommentoi, onko sillä epäillyt jo tiedossa eikä sitä, olisiko poliisi tarvinnut epäillyistä vihjeitä palopaikoilta.

Leppävirralla jo aiemmat pienemmät tulipalot ovat herättäneet huolta ja vilkasta keskustelua.

Leppävirralla on myös erittäin vahva huumekulttuuri eli alueella on asukaslukuun nähden useita nuoria, jotka ovat kannabiksen käytön myötä ajautuneet mielenterveysongelmiin tai rikoksiin.

Lisäksi leppävirtalaisia nuoria aikuisia on liittynyt viime vuosina satunnaisesti Kuopion ja Varkauden subutex- ja amfetamiinikauppajuttuihin.

Yksi vangittu epäiltynä Leppävirran tulipaloista