Soisalon Seudun uudet verkkosivut tarjoavat lukijalle aiempaa enemmän – Sisältö monipuolistuu ja käyttö on entistä helpompaa

Soisalon Seudun uudet verkkosivut elävät päivittäisen uutistarjonnan mukaan. Maksumuurin avulla palvelemme lehden tilaajia. Antti Aho

Petri Karvinen

Soisalon Seudun verkkosivut uudistuvat tänään tiistaina. Lukijalle uudistukset tuovat useita parannuksia entiseen.

– Tätä uudistusta on odotettu pitkään. Nyt Soisalon Seutu astuu suuren harppauksen eteenpäin, päätoimittaja Antti Aho toteaa.

Verkossa luettavissa on osa perinteisen paperisen lehden sisällöstä, ja lisäksi sellaisiakin juttuja, joita ei paperilehdessä julkaista.

– Verkko on tuore ja elävä. Kun aiemmin verkkosivuille on tullut juttu tai pari viikossa, nyt puhutaan huomattavasti suuremmasta juttumäärästä. Verkko elää päivittäisen uutistarjonnan mukaan.

Uutisten ja teemajuttujen lisäksi verkosta löytyvät lehden pääkirjoitukset, kolumnit ja myös osa mielipidekirjoituksista. Tilaajat voivat kommentoida verkkopalvelun ja sovelluksen juttuja.

Uusien verkkosivujen sisältö on muutamia satunnaisia juttuja lukuunottamatta lukijoille maksullista.

Verkko elää päivittäisen uutistarjonnan mukaan.

Antti Aho

– Maksumuuri on olemassa sitä varten, että haluamme palvella tilaajiamme samankaltaisilla pelisäännöillä kuin paperisessa lehdessäkin. Lehden tilaajan on saatava enemmän, Aho huomauttaa.

Soisalonseutu.fi toimii sujuvammin kuin aiempi versio. Lisäksi ulkoasua on kehitetty erityisesti mobiililaitteiden pienikokoisia näyttöjä ajatellen.

Uusina palveluina Soisalon Seudun verkkosivuilta tulevat löytymään myös ennen vaaleja käyttöön tuleva vaalikone sekä verotietojen julkistuksen yhteydessä perinteinen Savon Sanomien verokone.

Verkkosivujen rinnalla toimii myös näköislehti, joka uudistui toukokuussa. Sovelluksen kautta näköislehteä lukevien tilaajien on ladattava mobiililaitteelleen (älypuhelin, tabletti) Soisalon Seudun näköislehtisovellus, joka on ladattavissa Applen laitteille (iPhone ja iPad) Applen sovelluskaupasta ja Android-laitteille Google Play -sovelluskaupasta.

Näköislehti löytyy sovelluskaupoista kirjoittamalla sen hakukenttään ”Soisalon Seutu”.

Kun sovelluksen on asentanut laitteelleen, näköislehteen kirjaudutaan samalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jolla näköislehteä on luettu aiemminkin. Sovellus näyttää tuoreen näköislehden ohella myös verkkopalvelun uusimmat uutiset.

Sen yhteydessä on myös arkisto, jonka avulla voi selata aiemmin ilmestyneitä lehtiä.

Sovellus voi myös lähettää käyttäjille ilmoituksia, esimerkiksi tiedon tuoreimman lehden ilmestymisestä.

Käyttäjä voi ensimmäisellä kirjautumiskerralla määrittää, haluaako ilmoituksia uutisista vai ei.

– On hienoa, että sähköiset tuotteemme kehittyvät, ja voimme palvella lukijoitamme entistä paremmin ja monipuolisemmin, Aho toteaa.

– Jos paperilehden tilaaja ei ole vielä tähän mennessä ottanut digituotteita käyttöön, nyt se kannattaa tehdä.

Kirjautumisessa tarvitaan mediatunnusta.

Jos sellaista ei ole, sen voi luoda osoitteessa www.soisalonseutu.fi/mediatunnus.

– Paperilehteä ja sen kehittämistä ei myöskään unohdeta. Uudet digituotteet ja perinteinen printti täydentävät toisiaan.

Soisalon Seudun ohella uuden, ikioman verkkopalvelun saavat kaikki muutkin Savon Media Oy:n tilattavat lehdet.

Näitä ovat Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Warkauden Lehti, Pieksämäen Lehti, Heinäveden Lehti, Joroisten Lehti, Koillis-Savo, Matti ja Liisa, Miilu, Pielavesi-Keitele, Pitäjäläinen, Paikallislehti Sisä-Savo ja Uutis-Jousi.

Keskustelu