Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Leppävirran torille kunnon jäteastiat! – avonaisesta roskiksesta jätteet pursuavat ulos

Olen jo pitkään seurannut Leppävirran torin varrella sijaitsevan pizzerian jätehuoltoa toivoen siihen parannusta, mutta turhaan.

Avonaisesta roskiksesta jätteet pursuavat ulos, ja linnut tai tuuli levittävät niitä ympäriinsä torialueelle. Erittäin epäesteettistä ja erityisesti näin kesän kynnyksellä harmittavaa, kun torikahvila avautuu ja erilaisia tapahtumia ja myyjiä ilmestyy torille. Mitenhän matkailijat reagoivat nähdessään tämän sotkun?

Pidä Suomi siistinä -kampanja tai nyt parhaillaan menossa oleva Miljoona roskapussia -kampanja ei nähtävästi kiinnosta yrittäjää ja Leppävirran kuntaa, joka ei ole puuttunut asiaan lähinnä terveystarkastajan taholta.

Olisiko kunnalle ja/tai yrittäjälle liian kallis investointi poistaa tämä avoroskis ja hankkia tilalle kunnollinen sekajätelaatikko, joka olisi paitsi pizzerian asiakkaiden, myös muiden toriasiakkaiden ja torimyyjien käytössä?

Leppävirralla on ollut myös rottaongelma, mikä ei varmasti vähene/poistu tällaisten avoroskisten hallitessa kyläkuvaa.

Olen osallistuessani Miljoona roskapussia -kampanjaan kiinnittänyt huomiota myös toiseen roskaamisongelmaan: tupakantumppeihin/-natsoihin, joita löytyy ympäri keskustaa. Useimmiten ne on heitetty maahan aivan roskalaatikon viereen. Mitä välinpitämättömyyttä ja luonnon saastuttamista!

Vetoan teihin kaikkiin, jotka tunnette piston sydämessänne: Lopettakaa roskaaminen ja vaalikaa luonnon puhtautta ja ympäristön viihtyisyyttä!

Jään odottamaan pikaisia toimia torin avoroskiksen poistamiseksi ja sen korvaamiseksi jätehuoltolain mukaisella jäteastialla.