Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Voisitteko olla roskaamatta? – Siisteys lähtee meistä jokaisesta myös Leppävirralla

Arvoisat leppävirtalaiset, voisitteko olla roskaamatta idyllisen kaunista Leppävirran kirkonkylää?

Erikoisen roskaisia paikkoja ovat urheilukentän katsomon ympäristö, Lidlin pihan jäteasema ja torin seutu.

Kentän katsomon ympäristö on kuin pienoiskaatopaikka. Siellä poltetaan nuotiota. Voimamies kokeilee voimiaan repimällä lautoja irti katsomosta ja penkeistä.

Kävijät (keski-ikä heillä noin 15 vuotta) kantavat mukaan sinne päivittäin, paljon juotavaa, syötävää, naposteltavaa, tupakkaa ja paljon muuta. Muovikääreitä ja paperitolloja riittää.

Kun tuomiset on nautittu, niin kaikki kääreet heitetään ympäristöön. Ruuantähteitä on myös ympäristössä. Linnut, ja rotat voivat ruokailla myöhemmin. Iso roskis on lähellä, mutta kukapa niitä sinne viitsii viedä!

Vanhemmat, voisitteko ystävällisesti käydä lenkillä ja katsomassa lastenne ilakointia ketällä? Sinne saavutaan heti ruokaostosten kanssa koulujen päätyttyä ja vietetään aikaa pimeän tuloon asti. Viikonloput ja loma-ajat ovat vielä roskaisempia.

Lidlin pihan jäteasema on meidän aikuisten aikaan saama ympäristö. Hämärän tullen sinne kannetaan mitä erilaisempia jätteitä, kuten mattoja, liimapurkkeja, grillejä, ikkunoita, muovisankkoja.

Luettelo on loppumaton. Voisimme jokainen laittaa roskamme siististi keräysasiaan, eikä ajatella, että kyllä joku korjaa. Siisteys (tai sottaisuus) lähtee jokaisesta meistä itsestä.

Tori ja grillin ymäristö on myös sotkuinen. Grillin roskiksen ympäristö on törkyinen. Miksi sitä ei tyhjennetä? Kenelle kuuluneekaan siistiminen siinä. Grillikääreet eivät mahdu roskikseen, kun se on ollut koko talven täynnä roskia. Linnut ja tuuli levittelevät roskia ympäri toria.

Tarvitaan lisää roskiksia ja joita myös tyhjennetään. Onko kameravalvonta mahdotonta asentaa näihin paikkoihin. Saadaan roskaajat vastuuseen, saadaanko?