Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Leppävirran kunnan on tuettava Alapihan kartanoa

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan on otettava Alapihan kartanon kysymys esityslistalle mahdollisimman pian. Rohkenen näin esittää, vaikka en ole kirjoilla Leppävirralla.

Jorma Hynnisen kirjoituksessa (Soisalon Seutu 14.3.) tuotiin hyvin kattavasti esille Alapihan kartanon haasteet.

Yhdistystoimintaa tuntevana henkilönä totean, että Leppävirran kunnan on autettava

Alapihan kartanoa omistavaa yhdistystä. Yhdistyksellä on kotipaikkana Leppävirta.

Auttamisessa ei tarvitse lähteä yksittäisten leppävirtalaisten kukkaroille, vaan kyse on kuntapäättäjistä, joiden velvollisuus on päättää Alapihan kartanon auttamisesta veronmaksajien varoilla tässä vaiheessa. Sitä varten heidät on äänestetty kunnantalolle istumaan valtuustosalissa. Ei siellä pidä olla tyhjän panttina.

Vuokralaisten asema Alapihan kartanon ylläpitokulujen tulon lähteenä on arvioitava vuokralaisten näkökulmasta käsin uudelleen.

Tilan vuokraaminen hyväntekeväisyytenä ei ole houkuttelevaa, jollei paikalla ole merkitystä vuokraajan elämään ja töihin.

Kartanon yhdistystoiminnan lisäksi vetotekijöitä tilan vuokraamiseen ovat muistot, maisemat, liikenneyhteydet sekä talon historiallinen ilmapiiri.

Maa- ja kotitalousnaiset on saatava mukaan pyörittämään kahvilatoimintaa.

Kahvila ja ruokapaikka ovat kartanolle A ja O, missä ihmiset voivat tavata toisiaan ja viettää aikaa vaikkapa hyvän kirjan seurassa.

Unnukasta on aikaisemmalla yrittäjällä kokemusta ottaa pitäjiltä maataloustuottajat mukaan tuotteineen kahvilatoimintaan.

Alapihan kartanon kahvila olisi loistava paikka myydä juustomaitoa halukkaille.

Jos nyt ajatellaan, että kannustan joutilaisuuteen, niin en toki, sillä Leppävirralle matkustavat turistit kaipaavat muutakin mielenkiinnon kohdetta kuin Vesileppistä.

Sopiva kuntokävely Alapihan kartanolle on hyvä matkailuvaltti.

Viime kesän Leppävirta-päivän aikana annettiin tunnustusta Alapihan kartanon yhdistystoimijoille kukituksen kanssa. Aitoa ja laajempaa kiinnostusta Alapihan kartanon toiminnalle siis on, koska leppävirtalaisten edushenkilöt olivat tehneet päätöksen palkittavasta yhdistyksestä.

Oikea yhdistys palkittiin kulttuuriteosta.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä Alapihan kartanon toiminnan tukemiseen on Jorma Hynninen itse, Leppävirran kunta ei voi sivuttaa oman poikansa pyyntöjä.

Tuulentupa ei ole huono ajatus. Alapihan kartano on nähtävä hyvässä valossa. Leppävirran kuntapäättäjien on nähtävä pidemmälle kaskessa kannolle.