Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 21.3.2023 Jokaisella äänellä on merkitystä vaaleissa

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna. Ensi viikon sunnuntaina on varsinainen vaalipäivä, ja silloin illalla tiedetään, ketkä istuvat eduskunnan seuraavassa kokoonpanossa. Siihen kokoonpanoon on kaikilla äänioikeutetuilla kansalaisilla nyt mahdollisuus vaikuttaa. Jokaisella vaaleissa annetulla äänellä on merkitystä.

Vaalikuume nousee aina hiljalleen. Ehdokkaat kiertävät vaalipiiriä ja tekevät itseään ja näkemyksiään tunnetuksi sosiaalisen media eri kanavissa. Gallupit antavat suuntaa ja kertovat äänestäjien liikehdinnästä, mutta varma on varmaa vasta siinä vaiheessa, kun vaaleissa annetut äänet lasketaan. Jokainen ääni on yhtä merkityksellinen, jokaisen äänioikeutetun mielipide on samanarvoinen ja painaa yhtä paljon.

Alueen asioita eivät eduskunnassa aja muut kuin alueelta valitut kansanedustajat.

Neljä vuotta sitten äänestämässä kävi 68,3 prosenttia äänioikeutetuista leppävirtalaisista. Valtakunnan keskiarvo oli tuolloin himpun verran yli 72 prosenttia. Vaikka äänestysaktiivisuus eduskuntavaaleissa on huomattavasti paremmissa kantimissa kuin kuntavaaleissa, on näissä vaaleissa on syytä laittaa paremmaksi ja ääntää äänten vaikuttaa. Savo-Karjalassa käydään nyt kovaa kisaa viimeisistä paikoista. Jokainen paikka on tärkeä vaalipiirin edunvalvonnan näkökulmasta.

Mitä vahvemmilla valtakirjoilla Savo-Karjalan vaalipiirin ehdokkaat menevät läpi, sen parempi selkänoja heillä on vaikuttaa yhteisiin asioihin. Alueen kehityksen kannalta on ensiarvoisen tärkeää saada vahva edustus valtakunnalliseen päätöksentekoon. Savo-Karjalalla pitää olla poliittisesti huomattavasti suurempi painoarvo kuin nyt

Alueen asioita eivät eduskunnassa aja muut kuin alueelta valitut kansanedustajat, puhuttiinpa miten pienestä alueesta tahansa. Tämäkin on hyvä muistaa äänestyspäätöstä pohdittaessa. Jokaisen äänioikeutetun on syytä käyttää nyt ääntään.