Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas!

Teemu Palkeinen Myönnän olleeni väärässä – Vokkolan kehittäminen on Leppävirralle elintärkeää

Leppävirran nuorisotila siirtyi jo legendaariseen asemaan nousseelta Nuokkarilta Vesileppis Areenalle. Muutto vahvistaa Vokkolan asemaa entisestään ja avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia nuorisopalveluille.

Nuokkari oli hieno tila, jossa kävin paljon itsekin niin “viran puolesta” kuin yleisestä halusta, mutta muutto oli silti ehdottoman tarpeellinen. Seiniin ei saa rakastua liiaksi, ja esimerkiksi koulupäätökset ovat osoittaneet käyttäjien sopeutuvan uusiin tiloihinsa varsin kivuttomasti. Se on tärkeintä

Vokkolan alueella suurimmat kiistakapulat eivät toki ole liittyneet valmiisiin seiniin, paljon enemmän on kohistu tulevasta.

Minäkään en ole osaton, myönnetään.

Kun Vesileppis Areenaa suunniteltiin, olin kiihkeästi hanketta vastaan, koska olisin halunnut rahat laitettavan säästöön. En teini-iän idealismissani ymmärtänyt, että joskus täytyy käyttää rahaa saadakseen tuottoa.

Onneksi Leppävirran päättäjät ymmärsivät, sillä Areenan ansiosta Vokkolaan on noussut maanlaajuisesti kadehdittu liikuntakeskittymä. Missä muualla voi niin vaivattomasti hiihtää, luistella, keilata tai vaikka käydä pelaamassa sulkapalloa? En ihan heti keksi vastaavaa paikkaa. Näinä liikkumattomuuden aikoina on tärkeää jo oman väestön kannalta panostaa liikuntapaikkoihin, ja potentiaaliset muuttajat tunnetusti ovat kiinnostuneita harrastusmahdollisuuksistaan.

Areenan myötä Leppävirralle muuttaminen ei ainakaan harrastuksiin kaadu.

Olen monessa asiassa erilainen ihminen, niin myös Vokkolan kehittämisessä: vaikka Areena olikin iso ja kohistu hanke, jäi se kansalaiskeskustelussa täysin Leppäkertun koulun varjoon.

Hankkeesta kirjoitettiin Soisalon Seudun yleisöosastolla viikoittain monta vuotta – ja hyvä että kirjoitettiin, sitä vartenhan yleisönosasto on – eikä keskustelu ymmärtääkseni ole vieläkään täysin hiipunut. Minua Leppäkertun koulun rakentaminen ei suoraan sanottuna jaksanut kiinnostaa, asuinhan tuolloin Timolassa enkä ehtinyt käydä Alapihan koululla kuin yhden ainoan kerran.

Sama se minulle oli, missä kirkonkylän lapset tulisivat kouluaan käymään, kunhan tilat olisivat entistä paremmat.

Ilokseni voin todeta näin käyneen. Suosittelen jokaista siihen kykenevää käymään tutustumassa Leppäkertun kouluun, tilat ovat niin hienot.

Leppäkertun koulu ja Areena ovat erittäin tärkeitä valtteja taistelussa väkimäärän vähentymistä vastaan.

Potentiaaliset muuttajat arvostavat hienojen tilojen lisäksi Vokkolan edustamaa vakautta.

Jo pikainen autokierros Vokkolaan osoittaa alueen olevan elinvoimainen ja alati kehittyvä. Kukaan ei halua muuttaa kuntaan, jossa jo keskustaajama on jämähtänyt 1970-luvulle.

Siksi Vokkolan kehittämistä tulee jatkaa, ja vaikka Suomessa mielipiteenvapaus onkin perustuslaillinen oikeus, toivoisin jokaisen olevan vähintään avoin uusille ideoille. Pelkkä ideologinen vastustus olisi jättänyt niin koulun kuin Areenankin rakentamatta, miltä Vokkola silloin näyttäisi?

Veikkaan että tuossa skenaariossa muuttajia ei Leppävirralle saisi edes Vesa Keskisen tasoinen myyntimies.