Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Säästämmekö itsemme hengiltä? – On hyvin surullista, jos epämääräisen venkoilun vuoksi kuntamme jää erittäin tärkeitä palveluja paitsi

Kuntalain 37 pykälän mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Kuntastrategiassa tulee ottaa huomioon mm. asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen. Viime vuonna valtuuston hyväksymässä strategian visio osuudessa on mainittu toiminnan ja päätöksenteon avoimuus. Sosiaalidemokraattien mielestä näin ei ole sote-keskushankkeemme osalta toimittu. Kysymyksistä huolimatta emme ole saaneet selkeitä vastauksia kysymyksiimme, miksi rakentamispäätöstä ei päästy tekemään, joten kysyimme asiaa sosiaali- ja terveysministeriöstä. Kysymykseen vastasi ministeriön erityisasiantuntija Jussi Lind.

Kunnan hakemus oli saapunut ministeriöön 26.5.2021. Kunnalta kysyttiin leasingin muotoa 25.8.2021. Asialla on merkitystä, koska vuokrahanke ei tarvitse lupaa, ainoastaan irtisanomisehdon. Ministeriön vastauksessa oli, ettei päätöksiä tehdä, joissa päätettäisiin luvasta ilman tietoa rahoituksen tavasta. Tähän ei kunta ole antanut vastausta. 27.9.2021 kunnanhallitus on päättänyt, että kunnan sote-keskus suunnitelmaa tarkennetaan Hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) asiantuntijoiden kanssa siten, että hyvinvointialueen edellyttämät muutokset huomioidaan hankesuunnitelmassa. Sote-keskus hankkeestamme tiedot ministeriöön päin loppuu tähän.

Nyt olemme täysin hyvinvointialueen armoilla, missä olosuhteissa sote-palvelut kunnassamme järjestetään, koska hanketta ei löydy tämän hetkissä investointisuunnitelmasta. Nykyinen terveyskeskus alkaa olla käyttöikänsä lopussa. On hyvin surullista, jos epämääräisen venkoilun vuoksi kuntamme jää erittäin tärkeitä palveluja paitsi. Lisäksi toivoisimme, että päättäjät vihdoinkin heräisivät todellisuuteen ja ottaisivat sen roolin itselleen, mikä heille kuuluu.

Leppävirran sosialidemokraatit